Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας: «Ευτυχισμένα 140» (της Γκράθια Κερεχέτα), 8 Δεκεμβρίου 2017, 21.00, Πολιτιστικό Κέντρο Ιτέας

Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας

Ευτυχισμένα 140

της Γκράθια Κερεχέτα

8 Δεκεμβρίου 2017, Παρασκευή, 21.00
Πολιτιστικό Κέντρο Ιτέας

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ
cineitea.blogspot.com

Παρασκευή 8/12/2017 στις 9μμ

Το ψυχολογικό θρίλερ «Ευτυχισμένα 140»

της Γκράθια Κερεχέτα

Πρωταγωνιστούν: Μαριμπέλ Βερντού, Αντόνιο ντε λα Τόρρε, Εντουάρ Φερνάντεθ, Νόρα Νάβας, Μαριάν Άλβαρεθ, Άλεξ Ο’Ντόχερτι, Πάουλα Κάνθιο

Το τρέιλερ της ταινίας: https://www.youtube.com/watch?v=ebBtHE7itcc

ΥΠΟΘΕΣΗ

Η Έλια κλείνει τα 40 και, για να το γιορτάσει, καλεί τους πιο σημαντικούς ανθρώπους της ζωής της σ’ ένα πολυτελές εξοχικό σπίτι για να περάσουν ένα Σαββατοκύριακο. Εκεί τους ανακοινώνει πως έχει κερδίσει 140 εκ. ευρώ στο ΛΟΤΟ. Από εκείνη τη στιγμή η ατμόσφαιρα αλλάζει ριζικά. Ενώ στην αρχή φαινόταν πως όλοι ήταν χαρούμενοι, αρχίζουν τους τσακωμούς και τις δολοπλοκίες, με στόχο να πάρουν τα λεφτά της τυχερής.

Τα γεγονότα που διαδραματίζονται το Σαββατοκύριακο θα αλλάξουν τελείως τη ζωή όλων των ανθρώπων που συμμετέχουν σε αυτήν τη «φιλική συγκέντρωση». Όπως λέει η  Γκράθια Κερεχέτα θέλει να δείξει ανθρώπους της μεσαίας τάξης που θεωρούν τους εαυτούς τους ηθικούς, μορφωμένους, αξιοπρεπείς μέχρι τα χρήματα να φτάσουν δίπλα τους. Τότε μετατρέπονται σε άπληστους και σφετεριστές. Όμως αφήνει και μια χαραμάδα ελπίδας: υπάρχει και ένας ακέραιος ανάμεσά τους….

Η ταινία γυρίστηκε στην Τενερίφη (Κανάρια Νησιά) και είναι η έβδομη ταινία της Γκράθια Κερεχέτα, η οποία είναι και αντιπρόεδρος της Ισπανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.