Το Δ.Σ. της Ένωσης Ποτιδανείων συναντήθηκε με τον δήμαρχο Δωρίδας Γιώργο Καπεντζώνη και συζήτησαν για θέματα του χωριού

Το Δ.Σ. της Ένωσης Ποτιδανείων συναντήθηκε
με τον δήμαρχο Δωρίδας Γιώργο Καπεντζώνη
και συζήτησαν για θέματα του χωριού

πηγή: www.potidaneia.gr

Τη Δευτέρα 6-6-2016 στην αίθουσα της Δωρικής αδελφότητας πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου μας με το Δήμαρχο Δωρίδας Γιώργο Καπεντζώνη. Ήταν μια συνάντηση η οποία είχε προγραμματιστεί από αρκετό καιρό πριν αλλά αλλεπάλληλες αναβολές οδήγησαν να πραγματοποιηθεί τώρα.

Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα αφού έγινε η γνωριμία του δημάρχου με το νέο Δ.Σ. του συλλόγου. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου Λουκάς Καραγιάννης και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ποτιδάνειας Θανάσης Παπαγεωργίου, τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα γιατί με την παρουσία τους  απέδειξαν έμπρακτα και τη συνέχεια του συλλόγου μας και τη θέληση για αρμονική συνεργασία όλων των φορέων του χωριού μας.

Η συζήτηση απλώθηκε σε διάφορα θέματα όπως τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις, το σχολείο, το τηλεοπτικό  σήμα, την καθημερινότητα των κατοίκων του χωριού,  η τιμολόγηση του νερού για τους καλοκαιρινούς μήνες, τα έργα που έχουν προγραμματιστεί για το χωριό, για τη λειτουργία του ξενοδοχείου, ανταποδοτικά οφέλη από την εταιρεία protergia που εκμεταλλεύεται τις ανεμογεννήτριες στο Τρίκορφο. Ο δήμαρχος, βάζοντας μπροστά την άσχημη οικονομική κατάσταση του Δήμου και την καλλικρατική δομή ότι δηλαδή έχει να φροντίσει για 50 κοινότητες , ήταν φειδωλός και δεν δεσμεύτηκε για τίποτα. Επίσης είπε πως ο Δήμος δεν έχει την δυνατότητα να εκτελέσει ακόμα και τις βασικές εργασίες γιατί η ΔΕΗ δεν αποδίδει τα Δημοτικά Τέλη επειδή οι Δημότες δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς στην ΔΕΗ.

Για όλα τα θέματα έδειξε διάθεση να ασχοληθεί στο πλαίσιο που του επιτρέπεται. Για το τηλεοπτικό σήμα ανέφερε  ότι δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου αλλά της digea  που έχει ήδη καλύψει το ποσοστό κάλυψης που είχε δεσμευτεί και η Ποτιδάνεια ανήκει στο μικρό ποσοστό που δεν καλύπτεται . Είπε όμως ότι αν βρεθούν οικονομικοί πόροι  και λυθούν διαδικαστικά θέματα θα προχωρήσει στο στήσιμο αναμεταδότη στην περιοχή του Κόκκινου.

Στην κουβέντα για τις εκδηλώσεις ανέφερε ότι σαν δημότης του Δήμου Δωρίδας τις ανέμενε αλλά δεν φάνηκε να συμμερίζεται τις δυσκολίες  που υπάρχουν τα τελευταία χρόνια για την υλοποίησή τους. Στην ουσία μας είπε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης των εκδηλώσεων από το Δήμα όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια και θα πρέπει οικονομικά να βασιστούμε στα χρήματα που έχουν συμφωνηθεί με τις ανεμογεννήτριες και στις δικές μας δυνάμεις. Του ζητήθηκε αρωγή στην καθαριότητα του σχολείου με τη χορήγηση εργατών όπως και βοήθεια υλικοτεχνικών υποδομών για να λειτουργήσει το σχολείο όπως το έχουμε συνηθίσει αφού από τα έργα έχουν προκύψει νέες ανάγκες.

Για τα θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των συγχωριανών μας και τα διάφορα έργα , δεσμεύτηκε να προχωράνε όταν θα εξασφαλίζονται τα απαραίτητα κονδύλια και άφησε να εννοείται ότι θα καθυστερούν γιατί δεν εξαρτώνται μόνο από τον Δήμο. Για τα  ανταποδοτικά οφέλη από την εταιρεία protergia που εκμεταλλεύεται τις ανεμογεννήτριες στο Τρίκορφο δεσμεύτηκε ότι η Ποτιδάνεια  θα λαμβάνει τα νόμιμα συμφωνηθέντα σε όλους τους τομείς και όταν θα αρχίσουν να εισρέουν αυτά τα χρήματα τότε θα αλλάξει και η εικόνα του χωριού ως προς τα έργα και την ολοκλήρωσή τους.

Στο τέλος συζητήθηκε η συνεργασία Δήμου – συλλόγου – τοπικής κοινότητας για τη στήριξη των επιθυμιών όλων των φορέων.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για νέα συνάντηση που  θα πραγματοποιηθεί ξανά  όταν θα υπάρχει κάποιο νέο θέμα να συζητηθεί. Η ουσία επισφραγίζεται στην ακόλουθη ρήση «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος».

546