Εκδρομή του Πολιτιστικού Σύλλόγου Χρισσού στη Νάξο, 23 – 26 Ιουνίου 2016

Εκδρομή του Πολιτιστικού Σύλλόγου Χρισσού στη Νάξο

23 – 26 Ιουνίου 2016, Πέμπτη – Κυριακή

598

1η Ημέρα: Πέμπτη 23/6/2016
Συγκέντρωση και αναχώρηση ώρα 03.00 από την Άμφισσα ( Δικαστήρια). Ώρα 03:15 από Ιτέα και ώρα 03:30 από Χρισσό. Με ενδιάμεση στάση άφιξη στη Ραφήνα και άμεση επιβίβαση στο πλοίο μας. Ώρα απόπλου 08:00. Άφιξη στη Νάξο ( περίπου 13:30) και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας(Hotel Sphinx). Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη της Νάξου.

2η Ημέρα: Παρασκευή 24/6/2016
Μετά το πρωινό αναχώρηση για ημερήσια ξενάγηση στο νησί. Ξεκινώντας από τη Χώρα και περνώντας από τα χωριά Γλινάδο, Αγ. Αρσένιος και Βίβλο, των οποίων οι κάτοικοι καλλιεργούν το εύφορο Λιβάδι όπου παράγεται η γνωστή πατάτα Νάξου, φτάνουμε στο Σαγκρί. Εκεί επισκεπτόμαστε τον αρχαιολογικό χώρο του Γύρουλα και συγκεκριμένα το ιερό που ήταν αφιερωμένο στον Απόλλωνα, τη Δήμητρα και την Κόρη, χτισμένο τον 6ο αιώνα π.Χ. Η μεγάλη αξία του βρίσκεται στο ότι πρόκειται για έναν ολομάρμαρο ναό, του οποίου το αρχαίο υλικό σώζεται σε ποσοστό άνω του 50%. Συνεχίζουμε προς την ενδοχώρα στην κοιλάδα της Τραγαίας και περνώντας μέσα από αιωνόβιες ελιές, πλατάνια, βελανιδιές, αμπέλια, οπωροφόρα δέντρα, τριγυρισμένα από πανύψηλα βουνά, επισκεπτόμαστε το Χαλκί, το χωριό με τα νεοκλασικά κτήρια και τη βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας της Πρωτόθρονης. Επισκεπτόμαστε το αποστακτήριο κίτρου στο οποίο παράγεται το ομώνυμο λικέρ. Η διαδρομή συνεχίζεται μέσα από το χωριό Φιλώτι το οποίο απλωμένο αμφιθεατρικά στις πλαγιές δύο λόφων στους πρόποδες του Ζα, είναι το μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο χωριό της Νάξου. Ο Ζας είναι το ψηλότερο βουνό των Κυκλάδων, το οποίο πήρε το ‘όνομα του από τον πατέρα των θεών το Δία που μεγάλωσε εδώ, ενώ ο γιος του Διόνυσος, θεός του κρασιού και της διασκέδασης, ανατράφηκε στο ίδιο βουνό, και μάλιστα σε ένα σπήλαιο με το όνομα Σπήλαιο του Ζα. Επόμενη στάση η Απείρανθος ή «τ’ Απεράθου», όπως την αποκαλούν οι Ναξιώτες, είναι κτισμένη στους πρόποδες του βουνού Φανάρι. Ενετικοί πύργοι, όμορφα παλιά διώροφα σπίτια, μαρμάρινα καλντερίμια με καμάρες, γραφικές πλατείες δημιουργούν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Έχει 3 ενδιαφέροντα μουσεία: το Αρχαιολογικό, με ευρήματα κυρίως της Πρωτοκυκλαδικής περιόδου, το Γεωλογικό, με 2.000 εκθέματα από την πλούσια φύση της Νάξου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας με συλλογή από την πανίδα της περιοχής και ένα μικρό ενυδρείο, καθώς και το Λαογραφικό, με παραδοσιακά υφαντά και εργαλεία. Στη συνέχεια περνώντας από τα σμιριδοχώρια Κόρωνος, Σκαδό και Μέση, φτάνουμε στο βορειότερο ψαροχώρι του νησιού, τον Απόλλωνα, το οποίο έχει πάρει το όνομά του από ένα ημιτελές άγαλμα Κούρου που βρίσκεται στην είσοδο ενός αρχαίου λατομείου μαρμάρου. Το άγαλμα έχει ύψος 10,45 μέτρα, παριστάνει το Διόνυσο ή τον Απόλλωνα και χρονολογείται στις αρχές του 6ου π.χ. αιώνα. Εδώ υπάρχει χρόνος για φαγητό ( προαιρετικά) και κολύμπι στο μικρό όρμο. Επιστρέφουμε στη Χώρα ακολουθώντας τη βορειοδυτική παραθαλάσσια διαδρομή, όπου συναντάμε τον Πύργο της Αγιάς, το Μοναστήρι της Φανερωμένης (17ος αι.) και τα χωριά Εγγαρές και Γαλήνη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας περίπου 17:30. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Σάββατο 25/6/2016
Μετά το πρωινό θα ξεναγηθούμε στα αξιοθέατα της πόλης της Νάξου. Θα επισκεφθούμε το Ενετικό Κάστρο, το Βυζαντινό μουσείο, το Ενετικό μουσείο, το Αρχαιολογικό μουσείο και την μητρόπολη των Καθολικών. Όλα τα παραπάνω βρίσκονται στο χώρο του Ενετικού Κάστρου. Κατηφορίζοντας θα επισκεφθούμε την παλιά πόλη. Θα θαυμάσουμε την Μητρόπολη και τα Παλάτια (Πορτάρα). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Πρότασή μας για το βράδυ είναι να διασκεδάσουμε σαν παρέα σε ταβέρνα με ζωντανή μουσική και καλό φαγητό ( προαιρετικά). Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Κυριακή 26/6/2016
Μετά το πρωινό χρόνος ελεύθερος για την τελευταία βόλτα και ψώνια στην πόλη. Το πλοίο μας αναχωρεί από το λιμάνι της Νάξου στις 14:45. Στις 20:30 περίπου θα φθάσουμε στο λιμάνι της Ραφήνας. Άμεση επιβίβαση στο πούλμαν και επιστροφή με ενδιάμεση στάση για ξεκούραση στην πόλη μας.

Τιμή Ατόμου: 195,00
Επιβάρυνση μονόκλινου 40,00
Περιλαμβάνονται:
1ο Μεταφορές περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
2ο Τρείς διανυκτερεύσεις με πρωινό στο Hotel Sphinx στη Νάξο.
3ο Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ραφήνα – Νάξος με επιστροφή.
4ο Αδειούχος ξεναγός για την ολοήμερη ξενάγηση τις 24/6 και την πρωινή ξενάγηση τις 25/6.
Δεν Περιλαμβάνονται:
1ο Είσοδοι σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους, αχθοφορικά.
2Ο Ότι στο πρόγραμμα αναφέρεται ως προαιρετικό

Η ροή του προγράμματος δύναται να τροποποιηθεί για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων.

Πληροφορίες – Κρατήσεις
Πέτρου Μέγας: Τηλ 6972529856