Στο Παζάρι της Κίρρας

Στο Παζάρι της Κίρρας

κείμενο – φωτογραφίες του Ηλία Καλπούζου

Το παζάρι -ή αλλιώς bazar ή pazar (στα τουρκικά)- φιλοξενείται και φέτος, όπως κάθε χρόνο, στην Πλατεία της Κίρρας και αποτελεί μία εμποροπανήγυρη όπου πωλητές από όλη την Ελλάδα, εκθέτουν τα προϊόντα τους στο πλαίσιο του εορτασμού του Αγιάννη. Παράλληλα, γίνονται διάφορες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους καθ’ όλη τη διάρκεια του εορτασμού.

Η εμποροπανήγυρη θα διαρκέσει 6 ημέρες, από 28 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου. Τη Δευτέρα 28 Αυγούστου θα έχει παραδοσιακή μουσική για γλέντι και χορό και την Τρίτη 29 Αυγούστου παράσταση θεάτρου σκιών, τον γνωστό σε όλους μας Καραγκιόζη.

Στους πάγκους των εμπόρων θα βρείτε πολλά χρηστικά είδη αλλά και διάφορα αξεσουάρ ή κοσμήματα. Είδη ρουχισμού και ένδυσης για όλες τις ηλικίες, διάφορα παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, μαγειρικά σκεύη αλλά και τον απαραίτητο χαλβά Φαρσάλων, διάφορα ποτά και γλυκίσματα.

Μη διστάσετε να παζαρέψετε τις τιμές, όπως σε όλα τα παζάρια έτσι και σ’ αυτό οι τιμές είναι «συζητήσιμες». Πάντως και σκοπό να μην έχετε να αγοράσετε κάτι, αξίζει τον κόπο να πάτε μια βόλτα, όλο και κάτι θα σας τραβήξει την προσοχή!