«Δυνατότητες διεκδίκησης αντισταθμιστικών – ανταποδοτικών ωφελημάτων από την τεχνητή λίμνη του Μόρνου», ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση του Δήμου Δωρίδας και της Δωρικής Αδελφότητας, 9 Ιουνίου 2017, 18.00 – 21.00, Αθήνα

Δυνατότητες διεκδίκησης αντισταθμιστικών – ανταποδοτικών
ωφελημάτων από την τεχνητή λίμνη του Μόρνου

ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση
του Δήμου Δωρίδας και της Δωρικής Αδελφότητας

9 Ιουνίου 2017, Παρασκευή, 18.00 – 21.00
Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών
Σίνα και Δαφνομήλη 1α, Λυκαβηττός, Αθήνα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΔΩΡΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017,   18.00 – 21.00

Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών, Σίνα και Δαφνομήλη 1α

 Η Δωρική Αδελφότητα και ο Δήμος Δωρίδος σας προσκαλούν σε μία
πολύ σημαντική ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:

Δυνατότητες  διεκδίκησης αντισταθμιστικών / ανταποδοτικών ωφελημάτων από την τεχνητή λίμνη του Μόρνου

Η εκδήλωση έρχεται σε συνέχεια της αντίστοιχης παρουσίασης και δημόσιου διαλόγου που πραγματοποιήθηκε στις 10.3.2017 στο Λιδωρίκι, που  συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενημερωθούν όλοι οι Σύλλογοι και οι πολίτες της Δωρίδας στην Αττική για την πορεία των διεκδικήσεων αντισταθμιστικών / ανταποδοτικών ωφελημάτων από την κατασκευή της τεχνητής λίμνης του Μόρνου εντός του εθνικού και ευρωπαϊκού θεσμικού  πλαισίου.

Η παρουσίαση περιλαμβάνει ενημέρωση – διάλογο, απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με τις επιπτώσεις της κατασκευής της λίμνης στην περιοχή, σύντομη ιστορική αναδρομή των ενεργειών διεκδίκησης, διευκρινίσεις για το ισχύον θεσμικό πλαίσιο καθώς και τις δυνατότητες παρέμβασης με συντονισμένες ενέργειες για  τα δίκαια και πάγια αιτήματα προς την Πολιτεία αλλά και τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τέλος θα εκδοθεί Ψήφισμα.