Δημοτική Ενότητα Ιτέας: Ανακοίνωση για την εκδήλωση μνήμης της Γιώτας Μαδούρα και παρουσίασης του βιβλίου «Το ‘Νιλουφέρ’» του Νίκου Καζαντζόπουλου

Ανακοίνωση για την εκδήλωση μνήμης της Γιώτας Μαδούρα
και παρουσίασης του βιβλίου «Το ‘Νιλουφέρ’» του Νίκου Καζαντζόπουλου

812

Δήμος Δελφών
Δημοτική Ενότητα Ιτέας

Ανακοίνωση

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Ενότητα Ιτέας του Δήμου Δελφών, την Κυριακή 15 Μαΐου 2016, η διπλή εκδήλωση που περιελάμβανε το ειδικό αφιέρωμα στην μνήμη της εκλιπούσης συμπολίτισσας Γιώτας Μαδούρα και την παρουσίαση του βιβλίου «ΝΙΛΟΥΦΕΡ», του καθηγητή με τις Μικρασιατικές ρίζες Νίκου Καζαντζόπουλου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Δελφών, Αντιδήμαρχοι Δελφών, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι καθώς και πλήθος συμπολιτών μας.

Το ξεκίνημα της εκδήλωσης έγινε από τον Δήμαρχο Δελφών κ. Αθανάσιο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε η Αντιδήμαρχος Δελφών ΔΕ Ιτέας κ. Τριανταφυλλιά Πιλάλα-Τσακίρη, η οποία ανάδειξε τα κοινά χαρακτηριστικά των δύο τιμώμενων προσωπικοτήτων στην εκδήλωση, αλλά και απέδωσε τον φόρο τιμής, που πραγματικά άξιζε, στην εκλιπούσα Γιώτα Μαδούρα.

Ακολούθησε το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, με την παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Καζαντζόπουλου, το οποίο προλόγισαν οι κ.κ. Μαρία Ράπτη και Γεωργία Φρετζαλά, φιλόλογοι, ο εκδότης και συγγραφέας ο ίδιος ο κ. Κωνσταντίνος Κορίδης και τέλος ο συγγραφέας του «ΝΙΛΟΥΦΕΡ» κ. Νίκος Καζαντζόπουλος, με τον οποίο έκλεισε και η εκδήλωση.

Η Αντιδήμαρχος Δελφών ΔΕ Ιτέας συγχαίρει τόσο τους επιμεληθέντες την συγγραφή του παρουσιαζόμενου βιβλίου, όσο και τους δημιουργούς της εκδήλωσης.

Εκδήλωση κατά την οποία δόθηκε η ευκαιρία στους παριστάμενους να θυμηθούν, άγνωστες για πολλούς και λησμονημένες για άλλους, στιγμές της ιστορίας του τόπου μας.

Ο Δήμος Δελφών θέλοντας να συνεχιστούν προσπάθειες, όπως αυτή του Νίκου Καζαντζόπουλου, προτρέπει όλους εκείνους που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν με το έργο τους στην ιστορία και τον πολιτισμό αυτού εδώ του τόπου, να το επιχειρήσουν να το κάνουν και υπόσχεται να σταθεί αρωγός στην προσπάθειά τους αυτή.

Από την Δημοτική Ενότητα Ιτέας

Τριανταφυλλιά Πιλάλα – Τσακίρη
Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ιτέας Δήμου Δελφών