Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στηρίζει τη «Ρουμελιώτικη Κουζίνα»!

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στηρίζει τη «Ρουμελιώτικη Κουζίνα»!

814 - Αντιγραφή

Δελτίο Τύπου

Στις 15 Μαΐου 2016 και για τρίτη συνεχή χρονιά, στο Γαλαξείδι, με την πρωτοβουλία της Τουριστικής Σχολής Γαλαξιδίου (ΙΕΚ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ) θα πραγματοποιηθεί η 3η ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.

Πρόκειται για μια μεγάλη εκδήλωση για τον τόπο με 2.000 και πλέον επισκέπτες. Λαμβάνει χώρο στην παραλιακή ζώνη του κεντρικού λιμανιού του Γαλαξιδίου, με τη συμμετοχή και προβολή σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, επαγγελματιών και παραγωγών του νομού Φωκίδας κυρίως, μεγάλων εταιριών όπως ELECTROLUX HELLAS S.A, ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ S.A Θαλάσσιες καλλιέργειες, FIX HELLAS, ΚΤΗΜΑ ΑΡΓΥΡΙΟΥ, μικρές ή μεγαλύτερες εταιρείες Ζυθοποιίας, εταιρείες τροφοδοσίας επαγγελματικών χώρων, κ.ά.

Αρωγοί στην μέχρι τώρα πορεία της εκδήλωσης είναι η ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ Βορείου ΕΛΛΑΔΟΣ, ο κος Ηλίας Μαμαλάκης, η κα Αργυρώ Μπαρμπαρήγου και άλλοι καταξιωμένοι chefs. Την φετεινή εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους και την  ενεργό συμμετοχή τους, μεταξύ άλλων, η κ. Ελένη Ψυχούλη και η κ. Ντίνα Νικολάου. Γίνεται προβολή μέσα από εφημερίδες, έντυπα, ηλεκτρονικό τύπο και τηλεοπτικά κανάλια εθνικής και τοπικής  εμβέλειας όπως ΑΝΤ1, LEPANTO, STAR LAMIAS κ.ά.

Μερικές ακόμη εκδηλώσεις είναι:

* Καλλιτεχνικές γαστρονομικές δημιουργίες και διάθεση εδεσμάτων στους επισκέπτες  που παρασκευάζονται κατά την διάρκεια της εκδήλωσης από τους 120 μαθητές της Τουριστικής Σχολής.

* Διάθεση κρασιού, μπύρας καθώς και άλλων τοπικών προϊόντων που διατίθενται και παράλληλα εκθέτονται από παραγωγούς σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

* Διαγωνισμός Μαγειρικής Ρουμελιώτικης κουζίνας με την συμμετοχή τοπικών συνταγών.

* Παράλληλες εκδηλώσεις όπως διαλέξεις, χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο κ.ά.

Η προσπάθεια βασίζεται στον εθελοντισμό,  απαιτεί τεράστια υλικοτεχνική υποδομή και υποστηρίζεται από μη κερδοσκοπικούς φορείς όπως η Τουριστική Σχολή Γαλαξιδίου, ο Δήμος Δελφών, η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας,  οι τοπικοί σύλλογοι, Επαγγελματιών, Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων, Πολιτιστικός και Γυναικών Γαλαξειδίου, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Φωκίδας και πλήθος εθελοντών.
Γραφείο Τύπου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας