«Γιάννης Σπανός, μία διαδρομή», μουσική βραδιά με τις Αργυρώ Καπαρού, Ερωφίλη και Άννα Ψαρρά, 3 Ιουλίου 2021, 21.15, «Κεντρί», Γαλαξείδι (Εκδήλωση του Φεστιβάλ Δελφών)

www.delphifestival.gr

Γιάννης Σπανός, μία διαδρομή

Αργυρώ Καπαρού, Ερωφίλη και Άννα Ψαρρά

Σάββατο 3 Ιουλίου 2021, 21.15
«Κεντρί», Γαλαξείδι

Το πρόγραμμα της συναυλίας ακολουθεί τη διαδρομή του συνθέτη, από την Ελλάδα, στο Παρίσι της δεκαετίας του ΄60, την επιστροφή στην πατρίδα του ως εμπνευστή της μουσικής σκηνής του «Νέου κύματος», αλλά και τη συνέχεια της λαμπρής δημιουργικής του πορείας ως τη δεκαετία του ΄80, πατώντας επάνω στα βήματα της τρυφερότητας και της δυναμικής των τραγουδιών του συνθέτη.

Η Αργυρώ Καπαρού και η Ερωφίλη έχουν συνεργαστεί με τον συνθέτη και γνώρισαν το πλούσιο ρεπερτόριό του, μέσα στο οποίο περιλαμβάνονται οι μελοποιήσεις του στίχων περισσότερων από τριάντα ποιητών και στιχουργών, όπως ο Νίκος Καββαδίας, ο Κωστής Παλαμάς, ο Κωνσταντίνος Καβάφης, ο Πυθαγόρας, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο Μάνος Ελευθερίου, η Λίνα Νικολακοπούλου, ο Κώστας Κωτούλας, η Τασούλα Θωμαϊδου κ.ά.

Στην παράσταση αυτή, η Αργυρώ Καπαρού και η Ερωφίλη ερμηνεύουν τα τραγούδια του Γιάννη Σπανού, με τον τρόπο που τους δίδαξε ο ίδιος ο συνθέτης, προσφέροντας μας τη χαρά της ακρόασης των τραγουδιών αυτών που τόσο αγαπήθηκαν και τραγουδήθηκαν από όλους μας εδώ και πολλά χρόνια.

Η ηθοποιός Άννα Ψαρρά, με την αφήγησή της ανάμεσα από τα τραγούδια, ξετυλίγει το πολύ ενδιαφέρον και γοητευτικό νήμα της ζωής του συνθέτη.

Η Ευαγγελία Μαυρίδου επιμελείται την 3μελή ορχήστρα που συνοδεύει τις τρεις καλλιτέχνιδες σε αυτό το αφιέρωμα στον συνθέτη Γιάννη Σπανό.

Εισιτήρια (μόνο με ηλεκτρονική αγορά): 10 ευρώ και 5 ευρώ (μειωμένο)

Τα εισιτήρια διατίθενται ηλεκτρονικά από την Ticket Services, στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.ticketservices.gr/event/festival-delfon-2021-giannis-spanos/?lang=el