1ο Σκακιστικό Αντάμωμα στον Αθανάσιο Διάκο, 12 – 13 Ιουνίου 2021

1ο Σκακιστικό Αντάμωμα

Σάββατο 12 – Κυριακή 13 Ιουνίου 2021
Αθανάσιος Διάκος

Ανακοίνωση

Η κοινότητά μας δίνει βάση σε κάθε είδος αθλητισμού με απώτερο σκοπό την καθιέρωση αθλητικών δραστηριοτήτων ετησίως ξεκινώντας από φέτος με την διοργάνωση ενός ιδιαίτερου αθλήματος.

Σκάκι στα 1100 μέτρα; Γιατί όχι; Μια ωραία εκδήλωση με αφορμή και τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, θα λάβει χώρα στο πανέμορφο χωριό μας τον Αθανάσιο Διάκο Φωκίδας στις 12-13 Ιουνίου 2021.

Για πρώτη φορά σε ένα φιλικό τύπου final four τουρνουά, θα λάβουν μέρος ιστορικές αλλά και νεώτερες ομάδες του χώρου.

Ο Πειραϊκός Ο.Σ. με έτος ίδρυσης το 1946 και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, ο Παναθηναϊκός Α.Ο. που ξαναγεννιέται πάλι , η Α.Ε.Κ. και η νεοσύστατη αλλά με γερές σκακιστικές βάσεις ομάδα των Φαρσάλων.

Το τουρνουά θα διεξαχθεί στην κεντρική πλατεία σε ένα ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο για τις ανάγκες των συμμετεχόντων καθώς επίσης τηρώντας και όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στις ομάδες και σε όλους τους συμμετέχοντες. Η εκδήλωση τελείται υπό την αιγίδα της ιστορικής κοινότητας του Αθανασίου Διάκου, γενέτειρα του Ήρωα της Επανάστασης του 1821 Αθανασίου Διάκου.