Το πρόγραμμα εορτασμού της 200ής Επετείου της Απελευθέρωσης του Κάστρου των Σαλώνων, 10 Απριλίου 2021, Άμφισσα

Άμφισσα, 9.4.2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το πρόγραμμα εορτασμού της 200ής Επετείου της Απελευθέρωσης του Κάστρου των Σαλώνων

Ο Δήμος Δελφών γιορτάζει το Σάββατο 10 Απριλίου 2021 τη 200η Επέτειο της Απελευθέρωσης του Κάστρου των Σαλώνων. Υπό την αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων υποδέχεται στην πόλη της Άμφισσας τους επίσημους προσκεκλημένους του, αποδίδοντας τη δέουσα τιμή στο κορυφαίο ιστορικό γεγονός!

Το παρών, αποδεχόμενη πρόσκληση του Δημάρχου Δελφών κ. Παναγιώτη Ταγκαλή, θα δώσει η Α.Ε. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, στην οποία κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου θα απονεμηθεί ο τίτλος της «Επίτιμης Δημότη του Δήμου Δελφών».

Την Επέτειο θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ιωάννης Μπούγας, η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Ιωάννης Τσακίρης, ο εκπρόσωπος ΓΕΕΘΑ Ταξίαρχος Μιχαήλ Κριτσωτάκης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Υποστράτηγος Γεώργιος Κανέλλος.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι επισκέψεις στα Μουσεία της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου Δασκαλάκη είναι στο πλαίσιο της υποβολής πρότασης χρηματοδότησης του Δήμου Δελφών για το έργο «Ψηφιακή περιήγηση σε δυο δημοτικά μουσεία του Δήμου Δελφών», η οποία έχει λάβει τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

ΤΗΣ 200ής EΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΩΣ  ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΤΩΝ ΣΑΛΩΝΩΝ

Σάββατο, 10 Απριλίου 2021

Ώρα 8.00 ·  Έπαρση Σημαίας από τμήματα της Φιλαρμονικής Αμφίσσης και Προσκόπων.

·  Η Φιλαρμονική της Άμφισσας παιανίζει στην πόλη.

Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Αμφίσσης
Ωρα 10:00

 

 

 

 

 

 

Ώρα 10.15

·  Άφιξη επισήμων.

 

Την επέτειο τιμούν με την παρουσία τους ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, η Πρόεδρος της Επιτροπής ‘Ελλάδα 2021’ κα Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη, ο εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ιωάννης Μπούγας, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Ιωάννης Τσακίρης, ο εκπρόσωπος ΓΕΕΘΑ Ταξίαρχος Μιχαήλ Κριτσωτάκης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Δ/ντής Γεώργιος Κανέλλος, με αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

 

·  Πέρας προσέλευσης επισήμων.

 

Ώρα 10.30 ·  Άφιξη της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου της Άμφισσας.
  ·  Τέλεση Δοξολογίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητρο­πολίτη Φωκίδος κ.κ. Θεοκτίστου.

·  Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας εντός του Ναού από τον Δήμαρχο Δελφών, κ. Παναγιώτη Ταγκαλή.

 

Ώρα 11.10 ·  Άφιξη της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Πλατεία Κεχαγιά έμπροσθεν του Ανδριάντα του Οπλαρχηγού Πανουργιά.

·  Επιμνημόσυνη Δέηση.

·  Κατάθεση Στεφάνου από την Α.Ε. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

 

Ώρα 11.30

 

 

·  Μετάβαση της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Δημαρχιακό Μέγαρο Άμφισσας.

·  Ανακήρυξη της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας σε Επίτιμη Δημότη του Δήμου Δελφών.

 

Ώρα 12:00

 

· Μετάβαση της Πρόεδρου της Επιτροπής ‘Ελλάδα 2021’ κας Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη στο Μουσείο Ελληνικής Επανάστασης – Οικία οπλαρχηγού Πανουργιά

 

Ώρα 12:15

 

· Μετάβαση της Πρόεδρου της Επιτροπής ‘Ελλάδα 2021’ κας Γιάννας Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη στο Εθνολογικό και Λαογραφικό Μουσείο Χρισσού-‘Συλλογή Ηλία Ε. Δαραδήμου’

 

      Ώρα 20.00 ·   Υποστολή της Σημαίας