«Ενίσχυση της αντικεραυνικής προστασίας σε σχολεία του Δήμου Δελφών» (Άμφισσα – Γραβιά – Δελφοί – Δεσφίνα – Ιτέα – Χρισσό)

Άμφισσα, 5/3/2021

Δελτίο Τύπου

«Ενίσχυση της αντικεραυνικής προστασίας σε σχολεία του Δήμου Δελφών»

 Στην ενίσχυση της αντικεραυνικής προστασίας σχολείων του Δήμου Δελφών προχώρησαν οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ολοκληρώνοντας αυτή την περίοδο παρεμβάσεις σε πέντε εξ αυτών, ενώ αναμένεται σύντομα να δοθεί και συνέχεια στο ίδιο πλαίσιο.

Πιο συγκεκριμένα, η αντικεραυνική προστασία αφορά στην τοποθέτηση αλεξικέραυνων Πρώιμου Οχετού PULSAR60 στα εξής σχολεία:

  • Δημοτικό Σχολείου Χρισσού
  • Δημοτικό Σχολείο Δεσφίνας
  • Λύκειο Γραβιάς
  • Λύκειο Ιτέας
  • ΕΠΑΛ Άμφισσας

Επίσης, την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να τοποθετηθεί ένα ακόμα αλεξικέραυνο, αντίστοιχου τύπου, το οποίο θα καλύπτει τις ανάγκες αντικεραυνικής προστασίας των σχολικών μονάδων των Δελφών. Το κόστος του έργου ανήλθε στα 18.352,00 ευρώ, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ακόμα ότι, στο πλαίσιο των ίδιων παρεμβάσεων, τον Οκτώβριο του 2020 και σε συνεργασία με την εταιρεία IMERYS τοποθετήθηκε ένα αλεξικέραυνο ιονισμού και στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ιτέας.

Οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών, Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ανδρέας Ζαχαρόπουλος, και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ιωάννης Μανανάς, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη των εργασιών τονίζοντας πως ο Δήμος Δελφών δια των αρμοδίων οργάνων του μεριμνά καθημερινά για τον εκσυγχρονισμό των σχολικών μονάδων, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην ενίσχυση της ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών.

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης      
Ανδρέας Ζαχαρόπουλο

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Ιωάννης Μανανάς