Δήμος Δωρίδος: Τα αποτελέσματα των διαγνωστικών ελέγχων Κορωνοϊού (rapid test) σε Κροκύλειο – Λιδωρίκι (25.2.2021)

Δήμος Δωρίδος: Τα αποτελέσματα των διαγνωστικών ελέγχων Κορωνοϊού (rapid test) σε Κροκύλειο – Λιδωρίκι (25.2.2021)

235 Φεβρουαρίου 2021

Δελτίο Τύπου

Δωρεάν Rapid Tests στους Δημότες

Tο Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Δωριδος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και συγκεκριμένα με τις κινητές ομάδες υγείας Φωκίδας του ΕΟΔΥ (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησε δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid test covid-19) σε Δημότες του.

Οι λήψεις έγιναν στις Δημοτικές Ενότητες Λιδωρικίου και Βαρδουσίων ως εξής :

– Δημοτικό κατάστημα Λιδωρικίου

Διενεργήθηκαν 118 λήψεις εκ των οποίων τα αποτελέσματα βρέθηκαν 117 αρνητικά και 1 θετικό.

– Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου

Διενεργήθηκαν 18 λήψεις εκ των οποίων τα αποτελέσματα βρέθηκαν όλα αρνητικά.

– Δημοτικό κατάστημα Κροκυλείου

Διενεργήθηκαν 10 λήψεις εκ των οποίων τα αποτελέσματα βρέθηκαν όλα αρνητικά

Τις προηγούμενες μέρες από test που είχαν διενεργηθεί στο Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου διαπιστώθηκαν άλλα έξι (6) θετικά κρούσματα στην Δ.Ε. Λιδωρικίου.

Με μέριμνα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δωρίδος, του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας κ. Παλασκώνη Κωνσταντίνου και του Προέδρου της τοπικής κοινότητας Λιδωρικίου κ. Πέτρου Νικολάου, ο Δήμος προχώρησε στις προβλεπόμενες και απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση των θετικών κρουσμάτων. Έχει γίνει ήδη ιχνηλάτηση πιθανών κρουσμάτων και οι εμπλεκόμενοι δημότες παραμένουν σε καραντίνα κατ οίκον. Με μέριμνα των Υπηρεσιών του Δήμου τους παρέχεται κάθε δυνατή υποστήριξη και βοήθεια σε ότι χρειαστούν.

Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή των λήψεων, το ιατρικό προσωπικό των κινητών ομάδων υγείας Φωκίδας του ΕΟΔΥ (ΚΟΜΥ) που διετέλεσε τις λήψεις για τον άψογο επαγγελματισμό τους, το Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου καθώς και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ιδιαιτέρως τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό για την συνδρομή τους και την άψογη συνεργασία και συντονισμό.

Ο Δήμος Δωρίδος θα προχωρήσει σε επαναληπτικές δειγματοληψίες στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού για τις οποίες θα εκδοθούν νεότερες ανακοινώσεις.

Ο Γενικός Γραμματέας Δήμου Δωρίδος
Ανθής Ιωάννης