Ανανεωτική Δύναμη Δήμου Δελφών: «Δάσος Γαλαξιδίου: Άλλη μια παραπλανητική τοποθέτηση της δημοτικής αρχής»

Αντίγραφο από το Ananeotikidelfon.gr

Στη χθεσινή τοποθέτησή μας για το δάσος του Γαλαξιδίου, απάντησε ο αντιδήμαρχος κ. Γρίβας με το επιχείρημα ότι το πρόγραμμα αφορούσε μόνο δημοτικά δάση. Δυστυχώς, ο αρμόδιος τοπικά αντιδήμαρχος παραπλανά κυρίως τους συμπολίτες του.

Η πρόσκληση του Υπουργείου (από Νοέμβριο 2019) καλούσε ξεκάθαρα Δήμους «κατόχους» ή «διαχειριστές» δασών και δασικών εκτάσεων.

Συνεπώς, το μόνο που έπρεπε να πράξει η δημοτική αρχή στην περίπτωση του Γαλαξιδίου ήταν να ρωτήσει τη Φιλοδασική Ένωση αν δεχόταν μια συμφωνία ώστε ο Δήμος μας να εμφανιστεί ως «διαχειριστής του δάσους».

Ρώτησε κανείς τη Φιλοδασική Ένωση έπειτα από την τόσο σημαντική αυτή πρόσκληση; Απάντηση: Όχι! Το γνωρίζουμε διότι τους ρωτήσαμε εμείς και ήταν απόλυτα θετικοί στο ενδεχόμενο να ενταχθεί το δάσος του Γαλαξιδίου σ’ ένα πρόγραμμα πυρασφάλειας με τον τρόπο αυτόν και μάλιστα χωρίς να χάσει η Φιλοδασική Ένωση το ιδιοκτησιακό της δικαίωμα επί του δάσους.

Άλλο ερώτημα: Ενημέρωσε κανείς το Τοπικό Συμβούλιο Γαλαξιδίου για το τόσο σημαντικό αυτό θέμα; Απαντάμε και πάλι: Από την πλευρά της δημοτικής αρχής κανένας! Εμείς ενημερώσαμε τον Πρόεδρο της Κοινότητας.

Συμπέρασμα: Το «πουλάκι πέταξε» και το δάσος του Γαλαξιδίου έχασε μια ιστορική ευκαιρία!
Υ.Γ. Για του λόγου το αληθές επισυνάπτουμε και την Πρόσκληση του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Θανάσης Τσονάκας
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δελφών – Δ.Ε. Γαλαξιδίου
(Ανανεωτική Δύναμη Δήμου Δελφών)

Το άρθρο Δάσος Γαλαξιδίου: Άλλη μια παραπλανητική τοποθέτηση της δημοτικής αρχής εμφανίστηκε πρώτα στο Ανανεωτική Δύναμη Δήμου Δελφών.