Σύσκεψη στο Νοσοκομείο Άμφισσας με τη συμμετοχή του βουλευτή Φωκίδας και του διοικητή της 5ης ΥΠΕ

Αθήνα, 30.1.2021

Δελτίο Τύπου

Θέμα: Σύσκεψη με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ στην Άμφισσα

Την Άμφισσα επισκέφθηκε σήμερα ο Διοικητής 5ης ΥΠΕ, κ. Φώτης Σερέτης.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας και στην οποία μετείχαν ο Διοικητής της ΥΠΕ, ο Βουλευτής Φωκίδας κ. Ιωάννης Μπούγας, ο Διοικητής του Νοσοκομείου, κ. Χαρίλαος Γεωργίου, και ο Αντιπρόεδρος του δ.σ., κ. Νικόλαος Τριανταφύλλου, συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν στην καλή λειτουργία του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας (Κ.Υ.) Ιτέας και Λιδωρικίου.

Διαπιστώθηκαν η, παρά τα προβλήματα, καλή λειτουργία του Νοσοκομείου και των Κ.Υ. μέχρι σήμερα, η τήρηση των σχετικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς και η άμεση ανταπόκριση στα περιστατικά COVID που χρειάστηκε να αντιμετωπίσει το Νοσοκομείο.

Κατά τη σύσκεψη, συζητήθηκαν η λειτουργία των τριών Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας (Μ.Α.Φ.) για την παροχή άμεσης και επείγουσας νοσηλείας, που αποτελούν κατάκτηση για το Νοσοκομείο Άμφισσας, ο νέος Κανονισμός Λειτουργίας, η περαιτέρω στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, η αναβάθμιση των κτηρίων του Νοσοκομείου και των Κ.Υ., καθώς και η χρηματοδότησή τους για την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού.

Ο εμβολιασμός στη Φωκίδα εξελίσσεται σύμφωνα με τον εθνικό προγραμματισμό και, εκτός του Νοσοκομείου, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορούν να εμβολιάζουν τα Κ.Υ. Ιτέας και Λιδωρικίου. Επιπλέον, ζητήθηκε κινητή εμβολιαστικη μοναδα για την εξυπηρέτηση των κατοίκων των δυσπρόσιτων περιοχών του Νομού.

Πολιτικό γραφείο Ιωάννη Δ. Μπούγα
Γεν. Γραμματέα Κ.Ο. Ν.Δ.
Βουλευτή Φωκίδας