Λουκάς Αναγνωστόπουλος: «Ο Δήμος Δελφών από Πρωταγωνιστής, Κομπάρσος!»

Ο Δήμος Δελφών από Πρωταγωνιστής, Κομπάρσος!

Παρακολουθώντας τις αρνητικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών όπου κορυφαία θέματα για την ανάπτυξη της περιοχής μας φαίνεται να έχουν πάρει την κατιούσα, αναρωτιέμαι τι άλλο πρέπει να συμβεί προκειμένου να αφυπνιστεί η παρούσα δημοτική αρχή του δήμου μας και να αναπτύξει τις ενδεδειγμένες πρωτοβουλίες προκειμένου να διεκδικήσει και να δρομολογήσει για τον τόπο μας αυτά που δικαιούται ώστε να ατενίζουμε το μέλλον μας με αισιοδοξία.

Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος.

Α) Το ένα από τα δύο πανεπιστημιακά τμήματα με έδρα την Άμφισσα κλείνει οριστικά σε λίγο καιρό.

Β) Το υδατοδρόμιο που επρόκειτο να δημιουργηθεί στην Ιτέα για την εξυπηρέτηση των υδροπλάνων, αναστέλλεται η λειτουργία του για το απώτερο μέλλον.

Γ) Το Νοσοκομείο στην Άμφισσα κατατάσσεται τελευταίο στα περιφερειακά κονδύλια υγείας στην Στερεά Ελλάδα, ενώ το Κέντρο Υγείας Ιτέας δεν λαμβάνει ούτε ένα ευρώ!

Σε κάθε περίπτωση η υποβάθμιση της περιοχής μας εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και ουδείς φαίνεται να μπορεί να την σταματήσει. Τα πράγματα φαίνονται δυσοίωνα, αλλά σίγουρα θα μπορούσαν να είναι αλλιώς εάν είχαν αναπτυχθεί οι κατάλληλες πρωτοβουλίες την κατάλληλη στιγμή.

Ο Δήμος Δελφών αντί να είναι πρωταγωνιστής σε σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών, με την σημερινή πολιτική ηγεσία παραμένει απαθής και αμέτοχος. Αντί να κινητοποιήσει και να οργανώσει όλους τους θεσμικούς φορείς, (Βουλευτή του Νομού μας, Κοινοβουλευτικά Κόμματα, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Εμπορικό Επιμελητήριο Φωκίδας κ.α.) αδιαφορεί επιδεικτικά. Αντί να προσπαθήσει να αναλάβει ρόλο συντονιστή για ανάπτυξη πρωτοβουλιών, οχυρώνεται πίσω από το γεγονός ότι όλα τα παραπάνω δεν είναι στην απόλυτη θεσμική του αρμοδιότητα. Αντί να έρθει σε επαφή με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές προκειμένου να κρατήσει ζωηρό το ενδιαφέρον τους, τους αγνοεί επιδεικτικά! Αντί να ενημερώσει και να κινητοποιήσει την τοπική κοινωνία, τηρεί σιγήν ιχθύος! Όλα τα περιμένει από τους άλλους και παριστάνει ότι για τίποτα δεν ευθύνεται αυτός.

Και επειδή όλο αυτό το διάστημα που βρισκόμαστε στην αντιπολίτευση προσπαθούμε όχι μόνο να ασκούμε γόνιμη κριτική αλλά και να προτρέπουμε για δράσεις και πρωτοβουλίες τους διοικούντες, θα ήταν χρήσιμο να ζητούσε ο Δήμαρχος σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο την παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, του Αντιπεριφερειάρχη και των Περιφερειακών Συμβούλων της Περιφερειακής μας Ενότητας, προκειμένου να έχουμε πλήρη εικόνα των υλοποιούμενων δράσεων και σχεδιασμών της Περιφέρειας μας για τον Δήμο Δελφών.

Διανύοντας ήδη το δεύτερο έτος της παρούσας δημοτικής θητείας με δυστυχώς πενιχρά αποτελέσματα, επειδή όλοι μας ζούμε σ’ αυτόν τον τόπο και τον οραματιζόμαστε καλύτερο απ’ ότι είναι σήμερα, καλώ την σημερινή δημοτική αρχή να αλλάξει άμεσα πορεία και να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στον θεσμικό της ρόλο. Πριν ο δρόμος της φτωχοποίησης και ερημοποίησης του τόπου μας να μην έχει επιστροφή, όταν μάλιστα οι κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες της πανδημίας είναι πλέον αισθητές στην μεγάλη πλειοψηφία του τοπικού μας πληθυσμού και θα αφήσουν βαθιές πληγές για τα χρόνια που έρχονται.

Λουκάς Αναγνωστόπουλος
Επικεφαλής Ανανεωτικής Δύναμης Δήμου Δελφών