ΑΝ.Α.ΦΟΡΑ: «Περί απερχομένων αιρετών Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης / ΠΥΣΔΕ Φωκίδας: Πικρές αλήθειες»

18-1-2021

Προς:

Εκπαιδευτικούς, μέλη της Ε.Λ.Μ.Ε. Φωκίδας

Θέμα: «Περί απερχομένων αιρετών ΠΥΣΔΕ Φωκίδας: Πικρές αλήθειες»

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με μεγάλη μας χαρά συμμετέχουμε στο δημόσιο διάλογο που άνοιξαν οι απερχόμενοι αιρετοί της ΑΡ. ΕΝ. ΜΕΤ. ΠΑΡ. έτσι ώστε οι αναγνώστες με την πληροφόρησή μας να αντιληφθούν όλα αυτά που πολύς κόσμος ψιθυρίζει εδώ και καιρό.

1) Από πότε η άδεια εκτέλεσης νόμιμου, φορολογήσιμου ιδιωτικού έργου με απόφαση του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. αποτελεί αδίκημα; Πότε οι ίδιοι ασχολήθηκαν και τι θέση πήραν για τα παράνομα ιδιαίτερα μαθήματα τα οποία έκαναν και κάνουν διάφοροι γνωστοί και φίλοι και βοά ο τόπος;

2) Τα εν λόγω μέλη δεν διαμαρτυρήθηκαν ποτέ όταν συμμετείχαν σε Γενικές Συνελεύσεις που συγκαλούσαν με 7 ή 8 άτομα (ποσοστό 3%) και μετά έλεγαν ότι πήρε απόφαση ο κλάδος και τολμούν και κατηγορούν τις πρόσφατες εκλογές που συμμετείχε το 16% των συναδέλφων παρά τις αντίξοες συνθήκες.

3) Πότε διαμαρτυρήθηκαν όταν στο ΠΥΣΔΕ Φωκίδας συμμετείχε ως τακτικό αιρετό μέλος συνάδελφος που είχε πάρει μόνο 6 ψήφους και αναπληρωματικός με 3 ψήφους;

4) Αλήθεια ποιο ήταν το έργο τους τα δύο αυτά χρόνια; Μήπως πρέπει να εξηγήσουν στον κόσμο πόσες φορές εξυπηρέτησαν τους εαυτούς τους χρησιμοποιώντας τη θέση τους; Γιατί άραγε έφυγαν, κατά παράβαση του Καταστατικού, χωρίς να λογοδοτήσουν στη Γενική Συνέλευση;

5) Τέλος ας εξηγήσουν στον κόσμο ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που απείχαν από το δημοκρατικό δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι με ηλεκτρονική ψηφοφορία, ώστε να μπορούν να ψηφήσουν όλοι οι συνάδελφοι ακόμα και εκείνοι που κατοικούν μακριά από την έδρα του νομού.

Εμείς ξέρουμε την απάντηση, διότι αν είχαν τη δυνατότητα όλοι οι συνάδελφοι, χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική ψηφοφορία, να ψηφίσουν, και πάλι οι υποψήφιοι κάποιων παρατάξεων θα έχαναν.

Σημειώνουμε ότι στη Δ.Δ.Ε. Φωκίδας πήραν μέρος στις εκλογές τρεις (3) από τις πέντε (5) παρατάξεις, δηλαδή η πλειονότητα.

Πικρή είναι η αλήθεια… Και για αυτό καταφεύγουν σε γενικόλογες και ατεκμηρίωτες κραυγές…

Με εκτίμηση

Τα μέλη της ΑΝ.Α.ΦΟΡΑΣ