«Ο Σκαρίμπας στον χώρο του θεάτρου», έναρξη των εκδηλώσεων «Σκαρίμπεια 2020», 2 Αυγούστου 2020, 20.30, Αγία Ευθυμία (και ζωντανή αναμετάδοση στο διαδίκτυο)

«Σκαρίμπεια 2020»

«Ο Σκαρίμπας στον χώρο του θεάτρου»

Κυριακή 2 Αυγούστου 2020, 20.30

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, με περιορισμένη συμμετοχή, στον αύλειο χώρο του σπιτιού που γεννήθηκε ο Σκαρίμπας στην Αγία Ευθυμία και θα μεταδοθεί σε απευθείας μετάδοση από την ιστοσελίδα του Συλλόγου Αγιοευθυμιωτών agiathimia.com, μέσω live streaming στο κανάλι στο youtube του Συλλόγου. Θα μεταδοθεί επίσης από την σελίδα του Συλλόγου στο Facebook.

Όποιος θέλει να υποβάλλει κάποιο ερώτημα θα μπορεί να το κάνει είτε στο chat της ζωντανής μετάδοσης στο youtube είτε με σχόλιο ή με μήνυμα στη σελίδα του συλλόγου στο Facebook.

Τέλος, όποιος θέλει να παρέμβει «ζωντανά» στη συζήτηση, θα πρέπει να μας στείλει (πριν την έναρξη της εκδήλωσης) ένα email στο info@agiathimia.com προκειμένου να του σταλεί το link της εκδήλωσης η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας zoom.

Θα μιλήσει η Εύη Μαντά (Φιλόλογος) με θέμα:  

«Από το μυθιστόρημα στο δράμα. Ο Μαριάμπας του Γιάννη Σκαρίμπα».

Παρακολούθηση της προσπάθειας του Γιάννη Σκαρίμπα να επεκτείνει τη συγγραφική του δραστηριότητα και στον χώρο του θεάτρου. Εστίαση στην περίπτωση του Μαριάμπα.

Σύντομες παρεμβάσεις από τους:

  • Συμεών Σταμπουλού (Φιλόλογος-Νεοελληνιστής) με θέμα: «Ο άγνωστος ακόμη θεατρικός συγγραφέας Γιάννης Σκαρίμπας»
  • Δημήτρη Παλούκη (Φιλόλογος-Συγγραφέας) με θέμα: «Σαν απολογητικό υπόμνημα χεριού ενός τρίτου που διασκεύασε διηγήματα του Σκαρίμπα σε μονόπρακτα»

Συντονίζει ο Σπύρος Κυριάκης (Πρόεδρος Συλλόγου Αγιοευθυμιωτών)

Όσοι δεν παρακολουθήσετε από κοντά την εκδήλωση συνδεθείτε με το agiathimia.com ακριβώς στις 8.30 μ.μ.

Σκαρίμπεια 2020

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Αγίας Ευθυμίας

2 – 15 Αυγούστου 2020

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ 2020 είναι προσαρμοσμένο στα δεδομένα των ειδικών συνθηκών που βιώνει ολόκληρος ο πλανήτης. Τα ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ θα πραγματοποιηθούν για 26η συνεχή χρονιά στην Αγία Ευθυμία, τη γενέτειρα του Γιάννη Σκαρίμπα και διοργανώνονται από τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας (ΟΠΑΣΤΕ), την Κοινότητα Αγίας Ευθυμίας και τον Σύλλογο Αγιοευθυμιωτών «Ο Άγιος Ευθύμιος».

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά τους χορηγούς των εκδηλώσεών: την ΕΥΔΑΠ ΑΕ, την ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΕ, το ΜΥ ΚΤΕΟ, το Φαρμακείο της ΣΤΕΛΙΝΑΣ ΨΙΜΟΥΛΗ και τα ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΒΟΥΝΙΧΩΡΑΣ του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΑΡΤΣΩΤΑ.