Επιλέγω ελληνικό φυσικό σαπούνι ελαιολάδου!

Επιλέγω ελληνικό φυσικό σαπούνι ελαιολάδου!

 

Επιλέγω ελληνικό φυσικό σαπούνι ελαιολάδου όπου και αν βρεθώ για τις καλοκαιρινές μου διακοπές γιατί αποτελεί ένα όμορφο και οικονομικό δώρο για τους αγαπημένους μας, αλλά κυρίως ένα πολύτιμο προϊόν για την υγεία της επιδερμίδας μου.

Η μέθοδος παρασκευής του σαπουνιού από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα δεν έχει αλλάξει. Το φυσικό σαπούνι με εξαιρετικό παρθένο οργανικό ελαιόλαδο παρασκευάζεται με αγνά και απλά συστατικά που είναι κατάλληλα για το δέρμα μας.

Το σαπούνι ελαιολάδου καθαρίζει την επιδερμίδα ενώ η γλυκερίνη που περιέχει το ενυδατώνει και θεωρείται ότι είναι το πιο ήπιο από όλα τα σαπούνια και χρησιμοποιείται για οποιοδήποτε τύπο δέρματος ακόμα και για το πιο ευαίσθητο.

Συμβάλλει στην υγιέστερη και πιο λαμπερή επιδερμίδα ενώ παράλληλα καταπραΰνει το δέρμα. Βοηθά να αναπληρωθούν τα έλαια που χάνονται καθώς γερνάμε, δίνει μια πολύ πιο λεία χροιά και ελαχιστοποιεί τις ρυτίδες.

Το φυσικό σαπούνι είναι υπο-αλλεργικό, άρα είναι και η πιο ασφαλής επιλογή ακόμα και για νεογέννητα βρέφη. Η αντιφλεγμονώδης δράση του ελαιολάδου ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει το δέρμα από παθήσεις. Η μπάρα του φυσικού σαπουνιού είναι σκληρή, δεν κάνει πολύ σαπουνάδα και κρατάει πολύ περισσότερο από αντίστοιχα προϊόντα.

Το φυσικό σαπούνι ελαιολάδου αποθηκεύεται καλύτερα μακριά από το νερό, έτσι ώστε να στεγνώνει φυσικά. Αφήνουμε το σαπούνι μας να στραγγίσει. Αν παραμείνει στο νερό, το σαπούνι ελαιολάδου μετατρέπεται σε υγρό.

Το καλύτερο… παράγεται και διατίθεται σε κάθε ελληνικό προορισμό είτε από αγροτικούς συνεταιρισμούς είτε από μικρές τοπικές επιχειρήσεις, σε διάφορες παραλλαγές, εμπλουτισμένο ανάλογα με τα φυτά ή τα φρούτα που υπάρχουν σε κάθε περιοχή, με τα μοναδικά χαρακτηριστικά τους αρώματα και τις ξεχωριστές ευεργετικές τους ιδιότητες.

Επιμέλεια: Μαίρη Ανδρεοπούλου

< Πάτησε εδώ για περισσότερη… ευεξία! >