Ερώτηση της Φωτεινής Μπακαδήμα (βουλευτίνα του ΜέΡΑ 25) προς τον υπουργό Υγείας: «Τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας»

Ερώτηση της Φωτεινής Μπακαδήμα (βουλευτίνα του ΜέΡΑ 25) προς τον υπουργό Υγείας: «Τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας»

* Βουλευτίνα Β’ Πειραιά και γραμματέας της ΚΟ του ΜέΡΑ25

Αθήνα, 13 Ιουλίου 2020

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας»

Όπως αναδεικνύουν με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν Άμφισσας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο είναι πολλά, σοβαρά και χρόνια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή των εργαζομένων «η Παθολογική Κλινική του Γ.Ν Άμφισσας ανοίγει, μόνο για να υπολειτουργήσει, αφού κάθε φορά ένας μόνιμος παθολόγος πάει και έρχεται, ενώ ο αξονικός τομογράφος λειτουργεί σταθερά πάντα με δύο γιατρούς, χωρίς όμως να καλύπτει εφημερίες και τις τριάντα ημέρες του μήνα. Η ΜΤΝ επίσης με δύο γιατρούς δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες εφημερίας όλου του μήνα , με αποτέλεσμα να διακομίζονται νεφρολογικά περιστατικά.»

Ταυτόχρονα υπογραμμίζεται το γεγονός πως η υποστελέχωση είναι ένα από τα σοβαρότερα και διαχρονικά προβλήματα, καθώς η κατάσταση θα ενταθεί με τις επικείμενες συνταξιοδοτήσεις, ενώ σημειώνονται ελλείψεις σε όλες τις υπηρεσίες (διοικητική ,γραφείο κινήσεως, μαγειρεία, τεχνική υπηρεσία, εργαστήρια) και όλοι οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να κάνουν αλλότρια καθήκοντα.

Σε ότι αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό, στην ίδια ανακοίνωση-καταγγελία υπογραμμίζεται ότι «όσο για τους νοσηλευτές παρά το «χειροκρότημα» και την ενίσχυση τους με λιγοστό επικουρικό προσωπικό, πηγαινοέρχονται για βοήθεια από τμήμα σε τμήμα, καλύπτουν τις ανάγκες του αυτοτελούς τμήματος του ΚΕΦΙΑΠ και  είναι αναγκασμένοι καθημερινά να κάνουν αλλότρια καθήκοντα, αφού κάνουν χρέη security και γραμματειακής υποστήριξης στην «διαλογή» των ασθενών, με  σύνηθες βέβαια  φαινόμενο, κατά τις απογευματινές ώρες και τα Σαββατοκύριακα, ένας μόλις νοσηλευτής να καλείται να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των επειγόντων».

Κατόπιν όλων των παραπάνω και με δεδομένο πως οι πολίτες της Φωκίδας ζουν σε καθεστώς ανασφάλειας χρόνια τώρα,

Ερωτάται ο κ Υπουργός:

  1. Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να λάβει ώστε να στελεχωθεί άμεσα με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας;
  2. Ποια βήματα θα γίνουν ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση που επικρατεί τώρα στις εφημερίες και να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες αλλά ούτε και να εξουθενώνονται οι γιατροί και οι νοσηλευτές;
  3. Ποιες κινήσεις θα γίνουν για να σταματήσει το φαινόμενο εκτέλεσης αλλότριων καθηκόντων ιατρών και νοσηλευτών;

Η ερωτώσα βουλευτής
 Φωτεινή Μπακαδήμα