Εορτασμός της Αγίας Ευφημίας στον Άγιο Ευθύμιο της Αγίας Ευθυμίας, 10 και 11 Ιουλίου 2020

Εορτασμός της Αγίας Ευφημίας στον Άγιο Ευθύμιο της Αγίας Ευθυμίας

Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Ιουλίου 2020 

Πηγή: www.agiathimia.com

Από τον Οκτώβριο του 2017, η Αγία Ευθυμία έχει την μέγιστη ευλογία να φιλοξενεί μόνιμα αποτμήματα Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ευθυμίου και της Αγίας Ευφημίας χάρις σε απόφαση του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Θεοκτίστου. Από το 2018, στο χωριό μας, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ευθυμίου, καθιερώθηκε πανηγυρικός εορτασμός της Αγίας Ευφημίας της Μεγαλομάρτυρος. Τη δαπάνη της αγιογράφησης της Ιεράς Εικόνας Της κάλυψε ο Σύλλογος Αγιοευθυμιωτών.

Την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020 και από ώρα 7.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος και την επομένη, Σάββατο 11 Ιουλίου, ανήμερα του εορτασμού της Αγίας Ευφημίας, από τις 7.00 το πρωί, θα πραγματοποιηθούν Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος.

Κατά τη διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών θα τεθούν σε προσκύνηση τα αποτμήματα των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ευθυμίου του Μεγάλου και της Αγίας Ευφημίας της Μεγαλομάρτυρος.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα στην αφίσα που εξέδωσε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο καθώς και την εικόνα της Αγίας Ευφημίας.