Επαναλειτουργία μέρους των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Δελφών (Άμφισσα – Ιτέα)

Άμφισσα, 25.5.2020

Δελτίο Τύπου 

Επαναλειτουργία μέρους των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Δελφών

Από σήμερα, Δευτέρα 25/05/2020, ξεκινάει η χρήση συγκεκριμένων οργανωμένων ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων, με απαραίτητη προϋπόθεση τη συμπλήρωση και επίδειξη από τους αθλητές του “Δελτίου καταγραφής αθλούμενου για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα”.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Δελφών ανοίγει από σήμερα τις εξής οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις:

  1. το Κλειστό Γυμναστήριο Άμφισσας «Χρ. Καμπεράκη»
  2. το Δημοτικό Στάδιο Άμφισσας
  3. το Κλειστό Γυμναστήριο Ιτέας και
  4. το Κολυμβητήριο Ιτέας

Η χρήση των παραπάνω εγκαταστάσεων θα γίνει για τις κάτωθι περιπτώσεις:

  • Όσοι είναι υποψήφιοι για να εισαχθούν είτε με το σύστημα των Πανελληνίων Εξετάσεων σε σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΣΕΦΑΑ και παραγωγικές σχολές Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας), είτε κατόπιν προκήρυξης οποιουδήποτε διαγωνισμού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωματείων Ασφαλείας.
  • Για χρήση αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη αναγκών προπόνησης (μόνο για ατομικές προπονήσεις, χωρίς επαφή ή ομαδική άσκηση) από αθλητές σωματείων, Τμήματα Αμειβόμενων Αθλητών και Ανωνύμων Αθλητικών Εταιριών ηλικίας 13 ετών και άνω (γεννημένους έως και τις 31.12.2007).

Επισημαίνεται οι υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας παραμένουν κλειστές, μέχρι νεωτέρας και απαγορεύεται η είσοδος των πολιτών σε αυτές.

Το δελτίο καταγραφής αθλουμένου υπάρχει ηλεκτρονικά διαθέσιμο στην διεύθυνση https://gga.gov.gr/images/Deltio_Katagrafis_V3.pdf , όπως επίσης και οι σχετικές οδηγίες προς αθλούμενους πολίτες για ασφαλή άσκηση σε οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports ) στην ενότητα «Οδηγίες Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής ΓΓΑ περί ασφαλούς άσκησης σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους».

Το άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου μας, γίνεται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και είναι αποτέλεσμα της συνεχούς διαβούλευσης και των συνεννοήσεων μεταξύ του αρμόδιου Αντιδημάρχου Δελφών κ. Γρίβα, του Τμήματος Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου μας και των εκπροσώπων των αθλητικών συλλόγων της περιοχής μας, καθώς και της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των ανωτέρω την Τετάρτη 20 Μαΐου 2020.

Η Δημοτική Αρχή θεωρεί πολύ σημαντική τη συνεργασία με όλους τους συλλόγους, προκειμένου να εξευρεθούν οι βέλτιστες λύσεις διαχείρισης της ειδικής περίστασης που  διανύουμε, πάντοτε με γνώμονα την υγεία των αθλητών και όλων όσων κάνουν χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων, ώστε να καταστεί ομαλή η μετάβαση στην κανονικότητα, και φροντίζοντας να διατηρήσουμε ‘τα παιδιά μας’ κοντά στον αθλητισμό.

Από το Γραφείο Δημάρχου