Συνεντεύξεις στελεχών του ΚΚΕ για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς 

Ενημέρωση από την Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ

Συνεντεύξεις στελεχών του ΚΚΕ για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς 

Το μήνυμα της Πρωτομαγιάς αύριο είναι διπλό, πρέπει να τηρούμε τα μέτρα προστασίας αλλά αυτά πρέπει να εφαρμόζονται και στους χώρους δουλειάς, τα εργοστάσια, τα σούπερ μάρκετ, τα γραφεία, τα μέσα μεταφοράς. Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ 1, το πρωί της Πέμπτης 30 Απρίλη προσθέτοντας επίσης το αίτημα για κατάργηση όλων των αντεργατικών μέτρων που πήρε η κυβέρνηση με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου με αφορμή την πανδημία. 

Υπογράμμισε ότι τα σωματεία που διοργανώνουν συμβολικές κινητοποιήσεις σε διάφορα σημεία, όπως και στις προηγούμενες παρεμβάσεις τους, παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, κάτι που δεν ισχύει στους χώρους δουλειάς, και υπενθύμισε τις καταγγελίες των ίδιων των εργαζομένων σε διάφορους κλάδους όπως στις ιδιωτικές κλινικές όπου μετράμε νεκρούς.  

Επισήμανε ότι παρά τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού, δεν έχουμε καλύτερο σύστημα υγείας, παραμένουν οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές ενώ ο κόσμος έχει καταλάβει πως η πανδημία έφερε πιο κοντά την βαθιά κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, και ήδη μετράμε χιλιάδες απολύσεις, εκ περιτροπής εργασία κ.α. Ο λαός θα κληθεί να πληρώσει και πάλι τα σπασμένα, επισήμανε και η Πρωτομαγιά είναι μία καλή αφορμή για να ακουστεί ηχηρό το μήνυμα από τους εργαζόμενους και τον λαό ότι δεν πληρώνουμε άλλο, έχουμε πληρώσει αρκετά. 

Δείτε τη συνέντευξη:

Την Πρωτομαγιά θα ακουστεί δυνατά ότι δεν θα πληρώσουν ξανά τα σπασμένα οι εργαζόμενοι, με τις συμβολικές κινητοποιήσεις με αυστηρά μέτρα προστασίας που διοργανώνουν τα συνδικάτα, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΙ».

Σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του δεν είπε τίποτα για την άρση των αντεργατικών μέτρων που νομοθετήθηκαν με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Πρόσθεσε ότι ο λογαριασμός για τον λαό είναι μεγάλος με τις απολύσεις, την αναστολή των συμβάσεων, την πρώτη κατοικία και υπογράμμισε ότι πρέπει να πληρώσουν και άλλοι πέρα από τις δωρεές μερικών χιλιάδων που κάνουν από τα εκατομμύρια που έχουν.

Ακούστε τη συνέντευξη: