Προληπτικά μέτρα στον Δήμο Δελφών για τον Κορωναϊό

Δελτίο Τύπου

Προληπτικά μέτρα στο Δήμο Δελφών για τον κορονοϊό

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας, Καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα, σχετικά με τα προληπτικά μέτρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας από το νέο κορονοϊό, η χώρα μας εισέρχεται σε μία περίοδο εφαρμογής συγκεκριμένων συνθηκών προκειμένου να προφυλαχτούν οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού από πιθανή εξάπλωση της νόσου.

Ο κ. Τσιόδρας, εισαγωγικά ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η μετάδοση του νέου κορονοϊού εξαπλώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Ολόκληρη η Ευρώπη βρίσκεται σε μια επιδημική φάση πολλαπλών εισαγωγών, με επακόλουθο μετάδοσης στην κοινότητα. Σήμερα, σε όλο τον κόσμο, έχουμε περισσότερα από 106.000 κρούσματα σε περισσότερες από 100 χώρες».

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν αφορούν δράσεις για τον περιορισμό της πιθανότητας της εξάπλωσης της επιδημίας και είναι τα κατωτέρω:

  • Αναστολή της λειτουργίας των ΚΑΠΗ όλης της χώρας για 4 εβδομάδες.
  • Αναστολή οιασδήποτε συνεδριακής εκδήλωσης στην επικράτεια για τις επόμενες 4 εβδομάδες.
  • Αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών στο εσωτερικό της χώρας για 2 εβδομάδες.
  • Διεξαγωγή όλων των αθλητικών εκδηλώσεων κεκλεισμένων των θυρών, για τις επόμενες 2 εβδομάδες.

Τα μέτρα ισχύουν από τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, θα εφαρμοστούν στο σύνολό τους και στο Δήμο Δελφών και θα επαναξιολογηθούν πριν τη λήξη τους από τις αρμόδιες αρχές. Ο Δήμος Δελφών εκτελεί το σύνολο των οδηγιών που λαμβάνει για την καλύτερη δυνατή πρόληψη, ενώ είναι έτοιμος ανά πάσα ώρα για την παρέμβασή του, βάσει πάντα των εντολών των αρμόδιων υπηρεσιών.

10 Μαρτίου 2020

Από το Γραφείο Δημάρχου