Ο Ναυτικός Όμιλος Ιτέας και ο Ναυταθλητικός Όμιλος Γαλαξειδίου προστέθηκαν στα σωματεία που θέλουν να αναπτύξουν συστηματικά το Κανόε-Καγιάκ

Ο Ναυτικός Όμιλος Ιτέας και ο Ναυταθλητικός Όμιλος Γαλαξειδίου προστέθηκαν στα σωματεία που θέλουν να αναπτύξουν συστηματικά το Κανόε-Καγιάκ

 

πηγή: www.canoekayak.gr

Με εντατικούς ρυθμούς, συνεχίζεται η μεγάλη προσπάθεια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κανόε-Καγιάκ, με στόχο τη διάδοση και την εδραίωση του αθλήματος σε επιλεγμένες περιοχές της ελληνικής περιφέρειας.

Την επιθυμία των Ναυτικών Ομίλων Καλαμάτας, Πύλου, Ερμιόνης, Ιθάκης, Ραχών Φθιώτιδος, Λευκάδος, Βόνιτσας, Παλαιάς Φώκαιας και Πόρτο Ράφτη να εντάξουν το Κανόε-Καγιάκ στα αθλήματα που καλλιεργούν, ακολούθησαν και οι Ναυτικοί Όμιλοι Ιτέας και Γαλαξειδίου.

Τους δύο αυτούς Ομίλους επισκέφτηκε, πριν λίγες ημέρες, ο Προπονητής Ανάπτυξης της Ε.Ο.Κ-Κ κ. Αθανάσιος Δ. Βιλλιώτης.

Στην Ιτέα συναντήθηκε με την πρώην Πρόεδρο και μέλος του Ναυτικού Ομίλου Ιτέας κ. Σοφία Αναγνωστάκου και στο Γαλαξείδι με τον Έφορο του Ναυτικαθλητικού Ομίλου Γαλαξειδίου κ. Γιώργο Μπαρτσώτα.

Επιβεβαιώθηκε ότι και οι δύο πόλεις διαθέτουν κατάλληλες καιρικές συνθήκες για τη σταθερή ανάπτυξη του Κανόε-Καγιάκ, παρουσιάστηκαν τα πλεονεκτήματα του Κανόε-Καγιάκ σε σύγκριση με τα άλλα ναυτικά αθλήματα, και συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν οι τρόποι προώθησης και διάδοσης του αθλήματος. Τα δύο σωματεία εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να διοργανώσουν αγώνες Κανόε-Καγιάκ, για τη γνωριμία του τοπικού πληθυσμού και κυρίως των παιδιών με το άθλημα, ενώ θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις του αθλήματος στις δύο πόλεις, και θα αναζητηθούν ντόπιοι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής οι οποίοι θα αναλάβουν την προπονητική ευθύνη των δύο Ομίλων.