«Έρως και Ψυχή», αφηγηματική παράσταση, με την Τάνια Μπατζόγλου και την Ελένη Νάκου, 6 Οκτωβρίου 2019, 20.00, «Παλιό Ποτοποιείο», Άμφισσα

Έρως και Ψυχή

αφηγηματική παράσταση
με την Τάνια Μπατζόγλου και την Ελένη Νάκου

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019, 20.00
«Παλιό Ποτοποιείο», Πεζόδρομος, Άμφισσα

Δελτίο Τύπου

«Α τί να σαι που σε λεν ψυχή;
Μα μήτε αέρας έσωσε ύλη να σου δώσει μήτε χνούδι ποτέ να σου αποσπάσει
Τι βάλσαμο ή τι δηλητήριο χύνεις;»
Οδυσσέας Ελύτης

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019, στις 8 μμ, στο «Παλιό Ποτοποιείο» στην Άμφισσα, στον χώρο που φιλοξενείται η ζωγραφική εγκατάσταση του Βασίλη Παφίλη, παρουσιάζεται η αφηγηματική περφόρμανς «Έρως και Ψυχή». Ο μύθος του Έρωτα και της Ψυχής αναδιπλώνεται και αποκαλύπτει τη φαρμακεία του στη διαδικασία απόκτησης του έρωτα, της αγάπης, της ομορφιάς και της ευτυχίας. Μέσα από ένα πολυαισθητηριακό πρίσμα, το ταξίδι της Ψυχής για να ξανακερδίσει τον Έρωτα ζωντανεύει με λέξεις, εικόνες, κίνηση και μουσική και μας καλεί να συλλογιστούμε το αέναο ταξίδι κάθε ανθρώπου να γνωρίσει και να αγαπήσει τον εαυτό του.

Η Τάνια Μπατζόγλου, ηθοποιός, δημιουργός περφόρμανς και ψυχολόγος/δραματοθεραπεύτρια και η Ελένη Νάκου χορεύτρια, καθηγήτρια χορού, χορογράφος και φιλόλογος, οραματίστηκαν μαζί την εξέλιξη και νέα εκδοχή μιας αφηγηματικής παράστασης που είχε πρωτοπαρουσιαστεί στο Βρετανικό Μουσείο το 2015 στο πλαίσια της έκθεσης «The Greek Beauty». Με τη μουσικό-ηχητική συνοδεία του Jurek Tyndorf πλέκουν ζωντανά τον μύθο και τις εικόνες του.