Συναυλία της Πηνελόπης Σεργουνιώτη, εκδήλωση του Φεστιβάλ Δελφών, 14 Ιουλίου 2019, 21.00, Καψάλειο, Ιτέα

Συναυλία της Πηνελόπης Σεργουνιώτη

εκδήλωση του Φεστιβάλ Δελφών

Κυριακή 14 Ιουλίου 2019, 21.00
Καψάλειο, Ιτέα

www.delphifestival.gr

Αφορμή αυτής της μουσικής παράστασης η παρουσίαση της πρώτης προσωπικής δισκογραφικής δουλειάς της Penelope, με αγγλικό στίχο και ιδιαίτερο alternative ήχο, όπου ήδη πλανιέται στις μουσικές αθηναϊκές σκηνές παρέα με μια ομάδα εξαιρετικών συνεργατών: Ντίνος Χατζηιορδάνου στο ακορντεόν, Μίμης Ντούτσουλης στο μπάσο, Στράτος Σαμιώτης στα κρουστά και τύμπανα, Δημήτρης Μπαρμπαγάλας στην ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα, Brian Coon στην επιμέλεια του ήχου.

Μετά τη πρώτη, σε ψηφιακή μορφή, κυκλοφορία του single Τrapped, έρχεται το Rise, με μια άκρως ευτυχή συγκυρία, τη συνεργασία με τον τραγουδιστή και μέλος των TUXEDOMOON Blaine Reininger όπου και αποτελεί ορόσημο στη μουσική της πορεία.

Από τους White Stripes, Tiger Lillies, Patti Smith, Nirvana, Depeche Mode, Nina Simone κ.ά. μέχρι τη σύγχρονη Ελληνική μουσική σκηνή και με εμφανή την αδυναμία στην εποχή του Ρεμπέτικου, με ακουστικές και ηλεκτρικές διαθέσεις, εξωστρεφείς ή σκοτεινές, ενίοτε θεατρικές λόγω ένοχου παρελθόντος και παρόντος.

Το ιδιαίτερο χρώμα και η δυναμική της φωνής, η έντονη σκηνική παρουσία και οι κορυφαίοι μουσικοί επί σκηνής με ενορχηστρωτή τον Δημήτρη Μπαρμπαγάλα συνθέτουν τα στοιχεία της παράστασης αυτής

Ερμηνεύουν: Πηνελόπη Σεργουνιώτη
Στράτος Σαμιώτης, κρουστά τύμπανα
Ντίνος Χατζηιορδάνου, ακορντεόν
Μίμης Ντούτσουλης, μπάσο
Δημήτρης Μπαρμπαγάλας, ενορχηστρώσεις, ηλεκτρική – ακουστική κιθάρα
Brian Coon, ηχοληψία