Η Αγγελική Τσιόδρα υποψήφια δημοτική σύμβουλος (Δ.Ε. Άμφισσας) με τους «Πολίτες στο Προσκήνιο» (υποψήφιος δήμαρχος Δελφών: Παναγιώτης Μέγκος)

Η Αγγελική Τσιόδρα
υποψήφια δημοτική σύμβουλος (Δ.Ε. Άμφισσας)
με τους «Πολίτες στο Προσκήνιο»
(υποψήφιος δήμαρχος Δελφών: Παναγιώτης Μέγκος)

 

Γέννημα θρέμμα Σαλωνίτισσα που οι καταβολές του τόπου και το «ψώνιο» με το δασκαλίκι απ’ τα πέντε μου χρόνια μ’ έκαναν να γίνω καθηγήτρια, απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών του Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας.

Δε θα πω πολλά, όσοι με συνάντησαν ως εκπαιδευτικό, με ξέρουν τι σόι άνθρωπος είμαι, κι είναι πολλά τα χρόνια και πάμπολλα τα παιδιά μου. Όταν επέλεξα ως αντικείμενο των σπουδών ανθρωπιστικές επιστήμες απλά τάχτηκα σ’ αυτό που οι γονείς μου μού ενέπνευσαν με την αγωγή που μου έδωσαν, «πάνω απ’ όλα άνθρωπος με αρχές που επίκεντρο θα έχει τον άνθρωπο» απλά εγώ πρόσθεσα το σεβασμό σε ό,τι έχει ζωή ανεξάρτητα από τον αριθμό των ποδιών του ή αν έχει οτιδήποτε άλλο ως μέσο κίνησης, φτερά, πτερύγια, γιατί αυτό σημαίνει σεβασμός στη ζωή, στο περιβάλλον και το περιβάλλον το προστατεύουμε γιατί το περιβάλλον είναι η ζωή μας.

Δε συμβιβάστηκα ποτέ κι ούτε πρόκειται να το κάνω! Κάπου εκεί συνάντησα τους Πολίτες στο Προσκήνιο που είναι πιο κοντά στις αρχές μου, μακάρι να είχαμε ενιαίο ψηφοδέλτιο χωρίς κάποιου είδους εξαρτήσεις, γιατί υπάρχουν κι άλλα υγιή, κατά την άποψή μου, άτομα που θα ήθελα να είμαστε μαζί και ξέρω ότι θα το ήθελαν κι αυτοί!