Θετική ανταπόκριση του Πολεμικού Ναυτικού στο αίτημα του Δήμου Δελφών για την παραχώρηση τμημάτων του ιστορικού πλοίου «Καρτερία»

Θετική ανταπόκριση του Πολεμικού Ναυτικού στο αίτημα του Δήμου Δελφών για την παραχώρηση τμημάτων του ιστορικού πλοίου «Καρτερία»

Δελτίο Τύπου

16.5.2019

Θέμα: Θετική ανταπόκριση του Πολεμικού Ναυτικού στο αίτημα του Δήμου Δελφών για την παραχώρηση τμημάτων του ιστορικού πλοίου «Καρτερία»

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή πληροφορηθήκαμε από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη Π.Ν., ότι το Πολεμικό μας Ναυτικό θα ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα του Δημάρχου Δελφών, Θανάση Παναγιωτόπουλου για την παραχώρηση τμημάτων του ιστορικού πλοίου «ΚΑΡΤΕΡΙΑ», προκειμένου να εμπλουτιστεί η συλλογή του υπό ίδρυση Μουσείου της Ιτέας.

Όπως έχουμε κάνει γνωστό, ήδη έχουν αρχίσει να υλοποιούνται οι απαραίτητες ενέργειες για την δημιουργία της νέας μουσειακής δομής του Δήμου μας στην Ιτέα, στην οποία κορυφαία θέση θα έχουν τα σωζόμενα τμήματα της «ΚΑΡΤΕΡΙΑΣ», του πρώτου ατμοκίνητου πολεμικού πλοίου στην ιστορία που χρησιμοποιήθηκε σε πολεμικές επιχειρήσεις. Του πλοίου που δοξάστηκε στην Ναυμαχία της Αγκάλης, η οποία αποτέλεσε την βασικότερη αιτία για την τελική ήττα των Τουρκο-Αιγυπτιακών ναυτικών δυνάμεων, η οποία συνετελέσθη στο Ναυαρίνο κατά την Εθνική μας Επανάσταση, το 1821.

Ευχαριστούμε δημόσια τον συντοπίτη μας Αρχηγό Γ.Ε.Ν. για την καθοριστική του συνεισφορά στην ικανοποίηση του αιτήματός μας και παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή του.

Γραφείο Τύπου