Ανακοινώθηκε ο συνδυασμός «Σύναξη για τον Αθανάσιο Διάκο» (Τοπική Κοινότητα Αθανασίου Διάκου της Δημοτικής Ενότητας Καλλιέων του Δήμου Δελφών)

«Σύναξη για τον Αθανάσιο Διάκο»

Για την Κοινότητα Αθανασίου Διάκου του Δήμου Δελφών

Αγαπητοί μας συμπολίτες και συμπατριώτες, κάτοικοι, καταγόμενοι και υποστηρικτές της ιστορικής Κοινότητας Αθανασίου Διάκου.

Εμείς, που υπογράφουμε την ανακοίνωση αυτή, αποφασίσαμε να θέσουμε τον εαυτό μας στην κρίση σας στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019.

Ο συνδυασμός μας αποτελείται από ανθρώπους που έχουν διάθεση, χρόνο, ιδέες και αγάπη να αφιερώσουν για το χωριό μας, είναι ανεξάρτητος από πολιτικά κέντρα και, όπως δηλώνει και ο τίτλος του, προσκαλεί κάθε ένα με ειλικρινή, αγαθή πρόθεση να δουλέψει για την αναγέννηση, την πρόοδο, την ελπίδα για το μέλλον της κοινότητας μας.

Διαπιστώσαμε τα τελευταία χρόνια βασικές αρνητικές συνθήκες που τελματώνουν το χωριό που αγαπάμε και δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να τις παραβλέψει:

Υπάρχει μια σαφής υποβάθμιση της Κοινοτικής λειτουργίας και ταυτόχρονα κάμψη των όποιων αναπτυξιακών προοπτικών είναι δυνατόν να λειτουργήσουν στον Αθανάσιο Διάκο. Η λειτουργία της Κοινότητα έχει συρρικνωθεί, ο αναγκαίος διάλογος και προγραμματισμός δράσεων είναι έννοιες ανύπαρκτες, οι γενικές συνελεύσεις του χωριού με δημόσια λογοδοσία πεπραγμένων της Κοινότητας είναι μόνο στα χαρτιά, προσκλήσεις συνεργασίας για το καλό του τόπου, για τον πολιτισμό ή/και τις υποδομές, είναι μηδενικές και άλλα παρόμοια.

Βιώνουμε ένα αδικαιολόγητο κλίμα πόλωσης, απαράδεκτης ομαδοποίησης ντόπιων και επισκεπτών, αχρείαστης αντιπαράθεσης στην τοπική κοινωνία, αλλά ακόμη και πέραν αυτής, με αποτέλεσμα την απομόνωση του Αθανασίου Διάκου από τον υπόλοιπο Δήμο Δελφών, αλλά και ακόμα μακρύτερα.

Αγαπητοί μας συμπατριώτες και φίλοι, πιστεύουμε ότι οφείλουμε να δώσουμε στην τοπική μας κοινωνία ελπίδα για το μέλλον. Πιστεύουμε ότι πρέπει να αλλάξουμε την προοπτική του τόπου μας, θέτοντας κάποιους απλούς και εφικτούς στόχους και δεσμευόμενοι έναντί σας γι’ αυτούς.

Συγκεκριμένα δεσμευόμαστε για:
την ενωτική λειτουργία της Κοινότητας και την άμεση σύνδεσή της με την τοπική κοινωνία. Η πρόσκληση είναι ανοικτή: «Σύναξη για τον Αθανάσιο Διάκο». Ελάτε να φτιάξουμε το χωριό που μας αξίζει!
την άριστη συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή και τα όργανα του Δήμου Δελφών, ανεξαρτήτως προσώπων και παρατάξεων σε όλα τα ζητήματα (υποδομών κλπ).
την κινητοποίησή μας για την επίτευξη και προσέλκυση δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων, βάσει ενός αναλυτικού πλάνου, που θα εγκριθεί από την Τοπική Συνέλευση της Κοινότητάς μας.
την εκπόνηση ενός αξιόλογου καλοκαιρινού προγράμματος απλών, αλλά ελκυστικών εκδηλώσεων (πολιτιστικών, αθλητικών κ.α.) για όλες τις ηλικίες και ιδιαίτερα για τα παιδιά μας, αλλά και για τους απλούς επισκέπτες και τον ειδικό τουρισμό, σε συνεργασία με τους συλλόγους μας και με καλή προβολή του στον «έξω κόσμο».
τη δημιουργία Επιτροπής Μέριμνας, αντιπροσωπευτικής και καλά στελεχωμένης, για το Μουσείο του μεγάλου μας ήρωα, Αθανασίου Διάκου, την αξιοποίηση του Σχολείου μας, ως χώρου πολιτισμού και δραστηριοτήτων για τη νεολαία μας, κατά το καλό πρότυπο άλλων επιτυχημένων Μουσείων και Κοινοτήτων.
τον ορισμό ως βασικού στόχου για την Κοινότητά μας την ανάδειξή της ως «κεντρικού παίχτη» στις επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Δελφών, αλλά και πέραν αυτού, για τον εορτασμό των 200 ετών από το ξέσπασμα της Ελληνικής Επανάστασης (έτος 2021).
την ανάληψη πρωτοβουλίας για τη συνεργασία των τοπικών επιχειρήσεων, ξεπερνώντας διχασμούς, ομαδοποιήσεις, χωρίς veto του ισχυρότερου και εγωισμούς, με στόχο την οργανωμένη τουριστική προβολή και αξιοποίηση του Αθανασίου Διάκου.

Με έμβλημά μας τη «Σύναξη για τον Αθανάσιο Διάκο» ζητάμε να γίνετε μέρος της σύναξης αυτής με τις προτάσεις σας, τη συνεργασία σας, τη στήριξη των καλών πρακτικών. Ζητάμε να βαδίσουμε με αισιοδοξία μαζί, ώστε να επανέλθει η ανάπτυξη, η ευημερία, η ομόνοια του χωριού μας.
Ας φέρουμε τον Αθανάσιο Διάκο στη θέση που του αξίζει!

Αθανάσιος Διάκος, 18 Απριλίου 2019
ΔΕΣΤΟΥΝΗ ΕΥΑ
ΖΑΡΑΛΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΑΛΟΣΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ
ΚΡΑΒΑΡΙΤΗ ΑΣΗΜΙΝΑ
ΡΑΒΑΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΣΤΑΘΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

www.facebook.com/Σύναξη-Για-Τον-Αθανάσιο-Διάκο-1113345848856615