Ο Δρόσος Παρασκευάς υποψήφιος περιεφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας με τον συνδυασμό «Στερεά… Υπεροχής!» (υποψήφιος περιφερειάρχης: Δημήτρης Αναγνωστάκης)

Ο Δρόσος Παρασκευάς
υποψήφιος περιεφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας
με τον συνδυασμό «Στερεά… Υπεροχής!»
(υποψήφιος περιφερειάρχης: Δημήτρης Αναγνωστάκης)

Δεν ζητώ ψήφο συμπάθειας αλλά ψήφο εμπιστοσύνης…

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Στις εκλογές του ερχόμενου Μαίου θα κληθούμε να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις για τον τόπο μας καθώς διεξάγονται στο μέσον μιας επώδυνης και πολυεπίπεδης κρίσης όπου οι θεσμοί απαξιώνονται, οι ανάγκες υπερσκελίζουν τις αξίες και η πολιτική αλλοτριώνεται από πλειάδα αρτηριοσκληρωτικών προσεγγίσεων.

Επειδή χρόνια τώρα έχω παλέψει για τα ζητήματα της Φωκίδας, από τα μικρά της καθημερινότητας μέχρι τα μεγάλα αναπτυξιακά του τόπου, επέλεξα να συστρατευτώ με το ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Αναγνωστάκη επειδή είμαι πεπεισμένος ότι θέλει, ξέρει και μπορεί να βοηθήσει την Φωκίδα και την Περιφέρεια.

Άλλωστε το αποδεικνύει εδώ και μία 5ετία με την μεστή συνεργασία και τις ανοικτές πόρτες του Υπουργείου καθώς και με την τεράστια αυτοδιοικητική του εμπειρία.

Πιστεύω ότι οφείλω να μην διακόψω αυτό που αγωνιστικά ξεκίνησα. Αισθάνομαι ότι έχω χρέος να συνεχίσω να παλεύω, να διεκδικώ, να συμμετέχω, να αμφισβητώ, να οραματίζομαι, να σχεδιάζω, να δρομολογώ. Υπήρξα πάντα εκεί, κριτικά απέναντι σε ότι δεν γινόταν καλά και μαζί όπου γίνονταν σωστά πράγματα. Όχι με στείρα κριτική αλλά με εποικοδομητική κατάθεση απόψεων.

Με παρεμβάσεις που κάναμε δρομολογήθηκαν λύσεις στην καταστροφή του Δελφικού Ελαιώνα από την φωτιά, στο έργο -«πάρεργο» της άρδευσης του Ελαιώνα, στην απένταξη του Θερμοπυλών Αντιρρίου , στον ηλεκτροφωτισμό- τις βραχοπτώσεις και κυρίως την πρόσφατη καταστροφή του Εθνικού άξονα Άμφισσας – Λαμίας, στην διεθνή τουριστική προβολή, στις διεκδικήσεις για το κλείσιμο σχολικών μονάδων, την υποβάθμιση του Μουσείου Δελφών, την αποκατάσταση της παραλίας Τολοφώνας, για την χρηματοδότηση των Αιμοδοτικών Συλλόγων, στην ανάδειξη του Ιστορικού Μονοπατιού της Στρώμης, στην δακοκτονία, στην δημιουργία προϋποθέσεων για τις Γερμανικές αποζημιώσεις στην Στερεά Ελλάδα, στην ορθή-για πρώτη φορά- λειτουργία των Αναπτυξιακών Εταιρειών, ακόμη και για παρεμβάσεις σε Εθνικά θέματα… αποδεικνύοντας πως αν και δεν είμαι σε θέση αρχής, μπορώ να προσφέρω.

Πόσο μάλλον εάν είμαι και στο στρατόπεδο εκείνων που ασκούν διοίκηση.

Η απόφαση να είμαι ξανά στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, είναι μία συνειδητά δύσκολη απόφαση αλλά επιλέγω τα δύσκολα και όχι τα εύκολα. Αν πιστεύετε ότι βοήθησα όλα αυτά τα χρόνια, τότε σημαίνει ότι αξίζω. Όταν μιλάμε για πολιτική δεν μιλάμε για προσωπικές σχέσεις αλλά για επιλογή των πιο άξιων. Δεν θέλω ψήφο συμπάθειας αλλά ψήφο εμπιστοσύνης, την οποία πιστεύω ότι έχω κερδίσει.

Με εκτίμηση

Δρόσος Παρασκευάς 
υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Φωκίδας
για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
με τον συνδυασμό «Στερεά… Υπεροχής!» του Δημήτρη Αναγνωστάκη

……………………………………………………………
O Δρόσος Παρασκευάς γεννήθηκε στην Άμφισσα το 1968 και κατοικεί στο Σερνικάκι Φωκίδας. Εντάχθηκε στην ΕΛ.ΑΣ το 1989. Υπηρέτησε σε νευραλγικές υπηρεσίες των Αθηνών μέχρι το 1995, όπου μετατέθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας. Σήμερα υπηρετεί στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

Είναι εν ενεργεία Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας και Μέλος Περιφερειακής Επιτροπής, με καίριες παρεμβάσεις σε ουσιαστικά ζητήματα της Φωκίδας, ένα εκ των οποίων είναι η επιτυχής θεσμική παρέμβαση για τις Γερμανικές αποζημιώσεις, με παράλληλη καθιέρωση ετήσιου Συνεδρίου, στο μαρτυρικό Δίστομο, συμμετέχοντος του Δικτύου Μαρτυρικών Χωριών και Πόλεων.

Υπήρξε ο μακροβιότερος πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας και σήμερα είναι Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης. Από το 2001 είναι αντιπρόσωπος της Φωκίδας στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων απ’ όπου έχει δώσει συνδικαλιστικούς και διεκδικητικούς αγώνες.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας.

Είναι Ιδρυτικό μέλος του συλλόγου «Παραδοσιακός Ελαιώνας Άμφισσας», απ’ όπου αγωνίστηκε για τη δικαίωση των πυρόπληκτων ελαιοκαλλιεργητών από την φωτιά του Ελαιώνα της Άμφισσας, στην καρδιά του Δελφικού Τοπίου καθώς και ενεργό μέλος του Συλλόγου Αγροτών Άμφισσας.  Είναι ενεργό μέλος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Ο Πελεκάνος».