Ο Αντώνης Ιωάννου υποψήφιος περιεφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας με τον συνδυασμό «Στερεά… Υπεροχής!» (υποψήφιος περιφερειάρχης: Δημήτρης Αναγνωστάκης)

Ο Αντώνης Ιωάννου
υποψήφιος περιεφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας (Π.Ε. Φωκίδας)

με τον συνδυασμό «Στερεά… Υπεροχής!»
(υποψήφιος περιφερειάρχης: Δημήτρης Αναγνωστάκης)

Γεννήθηκε στη Νέα Ιωνία Βόλου από προσφυγική οικογένεια.

Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη, διορίστηκε ως καθηγητής στο Λιδωρίκι, όπου και δίδασκε επί τριετία. Στη συνέχεια, υπηρέτησε στα σχολεία της Ιτέας, της Άμφισσας, της Δεσφίνας και των Δελφών. Αποσπάστηκε στο Γραφείο Φυσικής Αγωγής στη Νομαρχία Φωκίδας, ως υπεύθυνος των προγραμμάτων Μαζικού Αθλητισμού, σε συνεργασία με όλους τους Καλλικρατικούς δήμους του νομού.

Συνδικαλιστής στον χώρο της Εκπαίδευσης, εκλεγμένος στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Φωκίδας.  Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Φωκίδας για πολλά χρόνια.

Ασχολήθηκε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, διατελέσας για τέσσερις τετραετίες δημοτικός σύμβουλος Άμφισσας καθώς και Αντιδήμαρχος την περίοδο 2010 – 2012. Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας στις εκλογές του 2014. Υποψήφιος βουλευτής τον Ιανουάριο του 2015.

Ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και ήταν μέλος της προεθνικής ομάδας εφήβων στίβου, στο αγώνισμα του τριπλούν. Επίσημος διαιτητής ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ. Προπονητής ποδοσφαίρου σε ομάδες της περιοχής. Προπονητής μπάσκετ επί δεκαετία περίπου στον Γ.Σ. Ιτέας.

Μέλος του Χορευτικού Τμήματος του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου, διέδωσε τους ελληνικούς χορούς σε πολλά χωριά της Φωκίδας. Δάσκαλος χορών στο Χορευτικό του Πολιτιστικού Κέντρου Φωκίδας.

Αντιπρόεδρος στον Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων νομού Φωκίδας, με σημαντική συμμετοχή στην εξέλιξη του ΧΥΤΥ Φωκίδας.

Παντρεμένος, με δύο παιδιά, τον Κωστή και τον Γιάννη.