Ασέληνον Μουσικό Φεσιβάλ, 29 – 30 Ιουλίου 2016, 21.00, Σινέ Άλσος, Άμφισσα

Ασέληνον Μουσικό Φεσιβάλ

29 – 30 Ιουλίου 2016, Παρασκευή – Σάββατο, 21.00
Σινέ Άλσος, Άμφισσα

263

Στην αρχαιότητα η Γκιώνα θεωρείτο τμήμα του Παρνασσού και ονομαζόταν Ασέληνον όρος, ονομασία που προέρχεται από την ελληνική μυθολογία. Σύμφωνα με το σχετικό μύθο, στο όρος κατοικούσε ένας βοσκός, ο Ενδυμίων, γιος της Πύρρας και του Δευκαλίωνα, και όταν πήγαινε η ημίθεα Σελήνη να τον συναντήσει, στις παρυφές του βουνού, άφηνε τον κόσμο χωρίς φεγγάρι.

Στην Άμφισσα, η Γκιώνα δεσπόζει ως το ψηλότερο βουνό της Φωκίδας.

Από αυτόν τον αρχαίο μύθο είναι εμπνευσμένο το όνομα του Ασέληνον Music Fest, που διοργανώνεται φέτος για τέταρτη φορά στην Άμφισσα στο τέλος Ιουλίου.

Στην καρδιά του καλοκαιριού, το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει εγχώριες μπάντες της ανεξάρτητης σκηνής, στον φιλόξενο χώρο του Σινέ Άλσος, με φόντο το μυθικό βουνό.

Από post punk και ηλεκτρονικούς ήχους μέχρι funk, reggae και alternative rock, μια καλοκαιρινή γιορτή θα στηθεί στο Σινέ Άλσος, κάτω από τον έναστρο ουρανό της Άμφισσας.

Τα συγκροτήματα που θα εμφανιστούν είναι:

IN A TESTUBE
Με βάση τη Θεσσαλονίκη, η τετραμελής μπάντα, έχει μοιραστεί τη σκηνή με μπάντες όπως οι Rotting Christ, οι Jane Doe και οι Need. Επηρεασμένοι από τον σκληρό αμερικάνικο ήχο, και από μπάντες όπως οι Korn, οι Nine Inch Nails και οι Alice In Chains, αγαπάνε να μπλέκουν το industrial, με το nu-metal και το grunge, με πολλούς πειραματισμούς. Σχηματίστηκαν το 2004, ηχογραφώντας πέντε demos, ενώ ένα χρόνο αργότερα κυκλοφόρησαν ψηφιακά το ντεμπούτο τους album “Eleven”.
https://www.facebook.com/inatestube/

THE ROOTS OF BELAIR
Η τριμελής μπάντα αγαπάει να μπλέκει το hip-hop με τη reggae και τη rock, και να συνδυάζει γνωστά κομμάτια σε μοναδικές διασκευές. Στις ζωντανές τους εμφανίσεις στήνουν πραγματικά πάρτυ, με άπειρη ενέργεια και πολύ χορό.
https://www.facebook.com/rootsobelairidis/

SPACE BLANKET
Οι Abdul και Biscuit, το ντουέτο ηλεκτρονικής μουσικής από την Αθήνα συστήθηκε στο κοινό με την ανεξάρτητη κυκλοφορία του EP “Cosmic” το 2012, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον με τις καταπληκτικές τους οπτικοακουστικές ζωντανές εμφανίσεις. Ο ήχος τους είναι επηρεασμένος από όλο το φάσμα της ηλεκτρονικής μουσικής, και από όλες τις δεκαετίες, από τη γαλλική nu-disco σκηνή μέχρι τη synthwave. Αγαπάνε τις διασκευές, και έχουν ξεχωρίσει αυτές που έχουν κάνει στο “Bird1” των Underworld, με το οποίο διακρίθηκαν σε διεθνή διαγωνισμό, το “Jumping Jack Flash” των Rolling Stones και το “Green Machine” των Kyuss. Έχουν ανοίξει τη συναυλία των Depeche Mode στο Terra Vibe, και του Grammatik στην Αθήνα. Πριν μερικούς μήνες παρουσίασαν το πρώτο τους LP σε ειδική έκδοση βινυλίου με τίτλο “ΚΑΛΕΜΙ” στα πλαίσια της συνεργασίας τους με την Untitled-1.
https://www.facebook.com/spaceblanket/?fref=ts

BLAME CANADA
Η πενταμελής μπάντα δημιουργήθηκε το 2014 στην Αθήνα. Ο ήχος τους αντικατοπτρίζει τις επιρροές τους από τη Βρετανική post punk σκηνή και το indie rock, shoegaze και phych. Δουλεύουν πάνω στο δικό τους υλικό, και εμφανίζονται συχνά σε διάφορες σκηνές της πόλης.
https://www.facebook.com/blamecanadagr/?fref=ts

THE BURNING STICKS BAND
Το συγκρότημα σχηματίστηκε στο Βέλγιο το 2009. Το ευρύ κοινό τους γνώρισε από τη συμμετοχή τους στο X Factor, που έλαβαν εγκωμιαστικές κριτικές. Το 2012 κυκλοφόρησαν το single τους “Fragments” , που ηχογραφήθηκε στο θρυλικό studio Rockfield στην Ουαλία όπου έχουν ηχογραφήσει συγκροτήματα όπως οι Queen, οι Oasis, οι Charlatans κ.ά. Το 2013 κυκλοφόρησαν και το ελληνόφωνο single τους “Στα ίδια λάθη” σε ψηφιακή μορφή, και την επόμενη χρονιά το “Light my fire” (διασκευή από Doοrs). To 2015 έρχεται και το δεύτερο ελληνόφωνο single “Παραμύθι” και φέτος κυκλοφόρησαν το EP ”Retrospective” με 6 κομμάτια,το οποίο και προσφέρεται δωρεάν στο Bandcamp τους.Αυτό το καλοκαίρι μπαίνουν στη διαδικασία δημιουργίας του album τους.
https://www.facebook.com/TheBurningSticks/?fref=ts

ALPHA BANG
Η πολυμελής μπάντα αγαπάει τη rock και εμφανίζεται συχνά σε live στο κέντρο της Αθήνας.
https://www.facebook.com/alphabangband/?fref=nf

LOKRUZ
H μπάντα από το Γαλαξίδι αγαπάει το σκληρό ψυχεδελικό rock, και στις ζωντανές τους εμφανίσεις εκτός από τα δικά τους κομμάτια, επιλέγουν πάντα και διασκευές, από τα αγαπημένα τους συγκροτήματα.
https://www.facebook.com/Lokruz.gr/

LIBIDO
Η πενταμελής μπάντα από την Άμφισσα που συμμετέχει για δεύτερη φορά στο φεστιβάλ, ακροβατεί μεταξύ heavy-progressive metal και hard rock έχει εμφανιστεί σε φεστιβάλ όπως οι Ήχοι του Δασους καθώς και σε live στην περιοχή της Φωκίδας.