Οι «Από μηχανής μουσικοί» δίνουν ραντεβού στην Πενταγιού, 4 – 5 Μαΐου 2019

Οι «Από μηχανής μουσικοί» δίνουν ραντεβού στην Πενταγιού!

Σάββατο 4 – Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Οι «Από μηχανής μουσικοί» είναι μία ιδέα του μουσικού Δημήτρη Μυστακίδη που επιχειρεί να δώσει ζωή σε ερημικά χωριά. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν μεταβαίνουν με τις μηχανές τους σε απομονωμένους τόπους και παίζοντας live στα μέρη αυτά, δημιουργούν ένα υπέροχο event για τους λιγοστούς κατοίκους των περιοχών αυτών που δεν έχουν την δυνατότητα πρόσβασης σε συναυλίες και μουσικές παραστάσεις.   Το περσινό τους ταξίδι είχε προορισμό την Όσσα, στα Άγραφα ενώ για φέτος ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Πενταγιού στο πρώτο Σαββατοκύριακο του Μάη. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για κάθε μουσικός, επαγγελματίας ή ερασιτέχνης που μπορεί να δηλώσει συμμετοχή.
Ακολουθεί η ανοιχτή πρόσκληση  των μουσικών που κάνουν μέσω facebook:
Ανοιχτή πρόσκληση προς τους συντρόχους συναδέλφους μουσικούς, επαγγελματίες κι ερασιτέχνες, αλλά και σε όσους αγαπούν τα ταξίδια μετά μουσικής:
Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μάη, παίρνουμε τα όργανά μας, ανεβαίνουμε στους δυο ή τέσσερις τροχούς μας (όπως προτιμά ο καθένας) και πάμε να μοιραστούμε μουσική και παρέα με τους λιγοστούς κατοίκους απομονωμένων περιοχών.
Κανείς δεν ηγείται, κανείς δεν προηγείται, κανείς δεν περισσεύει. Κανείς ξεχασμένος, μόνος κι έρημος. Έστω για ένα Σαββατοκύριακο.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σάββατο 4 Μάη ραντεβού το μεσημεράκι (κατά τις 3;) στην κεντρική πλατεία του χωριού.
Κυριακή 5 Μάη.
Εθελοντικά σεμινάρια και δραστηριότητες.
Το μόνο σίγουρο είναι το σεμινάριο για πρώτες βοήθειες που θα γίνει από τον γιατρό της παρέας Κώστα Καλιώρα και προτείνω να το παρακολουθήσουμε όλοι.
Έχουν προσφερθεί επίσης μέχρι τώρα: σεμινάριο για την θεωρία της λαϊκής μουσικής από τον Δημήτρη Μυστακίδη και φωτογραφίας από τον Βασίλη Τομπάζη. Όσοι ενδιαφέρεστε για αυτά η θέλετε να μας προτείνετε και κάποιο άλλο δηλώστε το με σχόλιο στην εκδήλωση. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να πραγματοποιήσουμε όλες τις επιθυμίες.
Τα σεμινάρια (εκτός απ’ αυτό για τις πρώτες βοήθειες) θα πραγματοποιηθούν εφ’ όσον υπάρξει ενδιαφέρον γιατί ο χρόνος δεν είναι και πάρα πολύς.
Επίσης υπάρχει μια σκέψη για ένα μίνι πρωτάθλημα μπάσκετ 3χ3 με μέγιστη διάρκεια 10 λεπτά ανά αγώνα (γιατί αλλιώς ο γιατρός θα έχει πολύ δουλειά για ΚΑΡΠΑ..). Όσοι έχουν όρεξη ας το δηλώσουν με σχόλιο.ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
https://goo.gl/maps/uVENrF92PoF2ΔΙΑΜΟΝΗ
Υπάρχει ένας ξενώνας στο χωριό ο οποίος έχει ήδη γεμίσει. Κάνουμε προσπάθειες για να ανοίξει και ένας ακόμη σε διπλανό χωριό. Θα σας ενημερώσουμε αμέσως μόλις έχουμε νέα.
Υπάρχουν δύο χώροι για κάμπινγκ ακριβώς δίπλα στην πλατεία καθώς και ένας κλειστός χώρος που μας έχει παραχωρηθεί για να κοιμηθούν όσοι δεν θέλουν να στήσουν σκηνές. Φυσικά υπάρχουν και δυο τουαλέτες.
Στο 1 χλμ από την πλατεία, υπάρχει ακόμη ένας χώρος για κάμπινγκ που έχει και νερό και βρίσκετε μέσα στα πλατάνια. Όσοι δεν πιείτε αρκετά και σας αρέσει το κάμπινγκ στην φύση σας το προτείνω.
Το ωραιότερο βέβαια μέρος βρίσκετε στα 6 χλμ απο την πλατεία αλλά με βάση την περσινή εμπειρία δεν σας το προτείνω. Ο δρόμος είναι αρκετά επικίνδυνος για μεταμεσονύχτια οδήγηση..Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Η ιδέα προϋποθέτει συλλογικότητα, καλή διάθεση και καλή πρόθεση, ατομική υπευθυνότητα, αλλά και συνυπευθυνότητα και αλληλοσεβασμό, ώστε να περάσουμε καλά, τόσο όσοι ταξιδέψουμε, όσο και οι λιγοστοί κάτοικοι της περιοχής.
Τα χωριό που θα πάμε είναι μικρό και απομακρυσμένο. Αν η συμμετοχή μας είναι μεγαλύτερη απ’ τη δυναμική τους, πιθανώς να να υπάρξουν ελλείψεις. Γι’ αυτό, ας είναι ο καθένας προνοητικός για:
– τροφή (φέρτε κάτι μαζί σας κι ας είναι αχρείαστο)
– είδη πρώτης ανάγκης (φάρμακα, πρώτες βοήθειες)
– καλή κατάσταση του οχήματός του
– ρουχισμό/εξοπλισμό κατάλληλο για βουνά
Η ασφάλεια των μετακινήσεων είναι αποκλειστικά ευθύνη του καθενός. Είναι απαραίτητο να μελετήσουμε από πριν τη διαδρομή και να είμαστε κατάλληλα οργανωμένοι.
Το πλησιέστερο πρατήριο βρίσκεται 45 χλμ μακριά από το χωριό οπότε καλό είναι να φουλάρετε πριν πάρετε την ανηφόρα.
Αυτονόητο είναι ότι οφείλουμε να αφήσουμε τους χώρους που θα μας φιλοξενήσουν σε καλύτερη κατάσταση απ ότι θα τους βρούμε.ΒΑΣΙΚΟ: Εάν κάποιος από αυτούς που θα έρθουν είναι γιατρός, ας στείλει μήνυμα στη σελίδα Dimitris Mystakidis / Δημήτρης Μυστακίδης.
Για να υπάρχει μια γενική εικόνα συμμετοχών και ανάλογης (κατά το δυνατόν) οργάνωσης των χώρων που θα μας υποδεχτούν, όσοι αποφασίσετε να έρθετε, αφήστε ένα σχόλιο σ’ αυτή την εκδήλωση.