Εκδήλωση – αφιέρωμα στον τραγουδιστή Χάρι Μπελαφόντε, προβολή ντοκιμαντέρ – συζήτηση με την κόρη του Τζίνα – τραγούδια από Χορωδία, 28 Μαρτίου 2019, 19.30, Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, Δελφοί

Εκδήλωση – αφιέρωμα στον τραγουδιστή Χάρι Μπελαφόντε

* προβολή του ντοκιμαντέρ «Τραγούδησε τον Σκοπό σου» («Sing your Song»)

* συζήτηση με την Τζίνα Μπελαφόντε, κόρη του τραγουδιστή

* τραγούδια από την Παιδική και Νεανική Χορωδία «Ηχώ» του Ωδείου Άμφισσας
υπό την διεύθυνση της Ελένης Ιντέρνου

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019, 19.30
Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, Δελφοί

Μία σπάνια βραδιά αφιερωμένη στην δύναμη του ανθρώπου,  θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι παρευρεθούν στην εκδήλωση – προβολή της βραβευμένης ταινίας – ντοκιμαντέρ για τη ζωή και τη δράση του διάσημου τραγουδιστή Χάρι Μπελαφόντε που οργανώνει το World Human Forum την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στις 19.30, στο  Αμφιθέατρο Κωνσταντίνος Καραμανλής του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, στους Δελφούς.

Η προβολή θα γίνει παρουσία της κόρης του Τζίνα Μπελαφόντε που θα συνομιλήσει με το κοινό, ενώ την εκδήλωση θα προλογίσει η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, Πρόεδρος και Συνιδρύτρια του World Human Forum που θα μιλήσει για τη σύγχρονη θέση των Δελφών στο παγκόσμιο γίγνεσθαι και την ανάγκη να μπει ξανά ο άνθρωπος στο επίκεντρο.

Στην εκδήλωση συμμετέχει η Παιδική και Νεανική Χορωδία «Ηχώ» του Ωδείου Άμφισσας υπό την διεύθυνση της Ελένης Ιντέρνου. Μετά το τέλος της εκδήλωσης, θα ακολουθήσει κέρασμα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξή του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών.

Η ταινία με τίτλο «Sing your Song» («Τραγούδησε τον Σκοπό σου») παράλληλα με την καλλιτεχνική πορεία του Χάρι Μπελαφόντε, αναδεικνύει μία άλλη πλευρά της προσωπικότητάς του. Αυτήν του υπέρμαχου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τόσο στην Αμερική όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Στενός φίλος του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και των Τζον και Μπόμπυ Κένεντι, ακόμη και σήμερα, στα 90 του χρόνια, αγωνίζεται κατά της βίας και των ανισοτήτων στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους: «ο καθένας μας έχει τη δύναμη να τραγουδήσει τον δικό του σκοπό».

Το τρέιλερ της ταινίας: https://youtu.be/bic97j6q5fo