Μήνυμα του Δημάρχου Δελφών για τις Αποκριάτικες Εκδηλώσεις 2019

Μήνυμα του Δημάρχου Δελφών για τις Αποκριάτικες Εκδηλώσεις 2019

www.apokries-dimosdelfon.gr

Τις επόμενες εβδομάδες, όπως κάθε χρόνο στην αρχή της Άνοιξης, θα ξαναζήσουμε τη μεγάλη γιορτή της χαράς, που στον τόπο μας έχει βαθιές ρίζες μέσα στους αιώνες. Ο μοναδικός συνδυασμός του Δήμου Δελφών αποτυπώνεται καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη εορταστική περίοδο μέσα στην Αποκριά. Άμφισσα, Ιτέα, Γαλαξείδι, Δελφοί και όλες οι πόλεις και τα χωριά μας, σε βουνά και θάλασσες, χρωματίζουν με τη δική τους πινελιά τις αποκριάτικες εκδηλώσεις μας, διάσημες σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.

Οι κάτοικοι αυτού του τόπου, μικροί και μεγάλοι, αισθάνονται βαθιά μέσα τους την σύνδεση με τον κύκλο του Τριωδίου, με τον καρνάβαλο και τις άλλες αστείες ή τερατόμορφες φιγούρες της ελληνικής παράδοσης και με καθολικό τρόπο βιώνουν ολόψυχα τη σπουδαία και πανάρχαια αυτή μυσταγωγία.

Ο Δήμος Δελφών και φέτος, με τη βοήθεια πολλών θεσμικών φορέων και χορηγών, αλλά κυρίως με την πρωτοβουλία και την έμπνευση των χιλιάδων συμμετεχόντων συμπολιτών μας, διοργανώνει τον κύκλο των Αποκριάτικων Εκδηλώσεων 2019. Το πρόγραμμα αποδεικνύει από μόνο του πόση σοβαρή δουλειά έχει προηγηθεί, ώστε με κάθε αξίωση και προσδοκία να ευχόμαστε φέτος να είναι για όλους μας (ντόπιους και επισκέπτες στον Δήμο μας) οι πιο αξέχαστες Απόκριες της ζωής μας!

Φεβρουάριος 2019

Ο Δήμαρχος Δελφών
Θανάσης Παναγιωτόπουλος