Δράσεις της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας Φωκίδας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου), 3 – 4 Δεκεμβρίου 2018, Άμφισσα

Δράσεις της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας Φωκίδας
με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου)

Δευτέρα 3 – Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018, Άμφισσα

Δελτίο Τύπου

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

3 και 4/12/2018

Διήμερη δράση στην πόλη της Άμφισσας προγραμματίζεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3/12) από την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας Φωκίδας σε συνεργασία με τη Δημοτική Ενότητα Άμφισσας, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας, το  Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Άμφισσας, το  3ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας, το  Γυμνάσιο Άμφισσας και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Φωκίδας, τη Δευτέρα 3/12/2018 και τη Τρίτη 4/12/2018, ώρες 11.00 – 13.00.

Στόχος της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και της ευρύτερης κοινότητας επί ζητημάτων ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία και προαγωγής μίας κουλτούρας αλληλεγγύης και αποδοχής της διαφορετικότητας.

 «Η Παγκόσμια Ημέρα είναι μία ημέρα επαναπροσδιορισμού της στάσης όλων μας, με σεβασμό και ευαισθησία έναντι των Ατόμων με Αναπηρία. Μια ευκαιρία να εστιάσουμε την προσοχή μας στα δικαιώματα και τις δυνατότητες αυτών των ατόμων, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τους και υλοποιώντας μεταρρυθμίσεις που θα αναπτύξουν νέες προοπτικές για την κοινωνική τους ενσωμάτωση. Τα οφέλη από την ένταξη των Ατόμων με Αναπηρία σε κάθε πτυχή της ζωής είναι συνολικά και μας αφορούν όλους», δηλώνει η Αθανασία Τζιμαρά, Λογοθεραπεύτρια και Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας παιδιών, εφήβων και ενηλίκων ν. Φωκίδας.

Η δράση περιλαμβάνει την εικαστική αποτύπωση, σε τοίχο της πόλης της Άμφισσας (επί της οδού Γιδογιάννου), του μηνύματος που θέλουμε να δοθεί με αφορμή το νόημα της παγκόσμιας ημέρας. Το δρώμενο θα πλαισιωθεί από εικαστικούς του 3ου Δημοτικού και της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας (Ε.Κ.Ψ.&Ψ.Υ.), οι οποίοι θα συνεργαστούν με τα παιδιά που θα συμμετέχουν.

Επίσης, επαγγελματίες ψυχικής υγείας του Κέντρου Ημέρας παιδιών, εφήβων και ενηλίκων και της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας ν. Φωκίδας της Ε.Κ.Ψ.&Ψ.Υ. θα πραγματοποιήσουν βιωματικό σεμινάριο σε παιδιά Ε’ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας το πρωί της Τρίτης 4/12.

 

 

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε: 2265022600 (Ε.Κ.Ψ&Ψ.Υ.) ή στείλτε email: ekpsfoki@otenet.gr

Πληροφορίες για την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας δείτε εδώ