Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας: «Εγώ και ο ίσκιος μου» (ντοκιμαντέρ για τον Νίκο Παπάζογλου), 8 Αυγούστου 2018, 21.30, Μαρίνα Ιτέας

Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας

Εγώ και ο ίσκιος μου

ντοκιμαντέρ για τον Νίκο Παπάζογλου

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018, 21.30
Μαρίνα Ιτέας

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ
cineitea.blogspot.com

«ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΙΣΚΙΟΣ ΜΟΥ»

ΕΝΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ

των Μ. Αριστείδου και Ι. Γρηγορόπουλου

Μια παρέα φίλων ξεκινά ένα ταξίδι με σκοπό να ανακαλύψει τον άνθρωπο και μουσικό Νίκο Παπάζογλου. Περπατούν στα μονοπάτια που ο ίδιος διάβηκε, στα μέρη όπου έζησε, δημιούργησε, αγάπησε και αγαπήθηκε όσο λίγοι. Ένα ταξίδι σε Αθήνα, Νίσυρο, Θεσσαλονίκη με τη μουσική να έχει τον πρώτο λόγο.

Το trailer της ταινίας https://www.youtube.com/watch?v=DNu76RTPqT8

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι συντελεστές της ταινίας, το πρώτο βήμα για την υλοποίηση της, ήταν η συνεννόηση τους με τη γυναίκα του Βαρβάρα Γουίλιαμς. Η ίδια τους εμπιστεύτηκε στο εγχείρημα τους, τους έδωσε σημαντικές επαφές και τους παραχώρησε υλικό αρχείου με τον σύζυγό της που είχε συλλέξει η ίδια.

Ο Νίκος Παπάζογλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στα τέλη της δεκαετίας του ’40 και ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του ’60 ως ηχολήπτης, μουσικός και τραγουδιστής, που με τα χρόνια εξελίχθηκε σε ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Η ικανότητά του να συνδυάζει τον ηλεκτρικό με τον λαϊκό ήχο τον βοήθησε να εξελιχθεί και να δημιουργήσει το δικό του ύφος που αργότερα έμελλε να επηρεάσει και άλλους μουσικούς του τόπου. Οι αναμνήσεις του από την προσφυγική του οικογένεια και ο τρόπος που τις ερμήνευε, ο τρόπος που προσέγγιζε τους ανθρώπους, το χαμόγελό του, η ικανότητά του στα μαστορέματα σαν ένας σύγχρονος πολυμήχανος Οδυσσέας και η θέλησή του να φτιάχνει μουσική, είναι κάποια από τα στοιχεία που τον έκαναν να ξεχωρίσει ανάμεσα σε άλλους καλλιτέχνες της γενιάς του.