1ο Διαδημοτικό Σχολικό Τουρνουά Σκακιού Φωκίδας, 9 Ιουνίου 2018, 17.30, Εντευκτήριο της Ένωσης Σκακιστών Άμφισσας

1ο Διαδημοτικό Σχολικό Τουρνουά Σκακιού Φωκίδας

Σάββατο 9 Ιουνίου 2018, 17.30
Εντευκτήριο της Ένωσης Σκακιστών Άμφισσας, Πλατεία Ησαΐα

Η Ένωση Σκακιστών Άμφισσας και η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, με τη συμβολή του Δήμου Δελφών, διοργανώνουν το 1ο Διαδημοτικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Ν. Φωκίδας.

Ημερομηνία, Ώρα, Τόπος:
Σάββατο 9 Ιουνίου 2018, 5.30 μ.μ. στο εντευκτήριο της Ένωσης Σκακιστών Άμφισσας (πλατεία Ησαΐα, δίπλα στο Εικαστικό Εργαστήρι). Ώρα Προσέλευσης: 5.30 μ.μ.

Δικαίωμα Συμμετοχής:
Όλοι οι μαθητές/μαθήτριες των νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων του Νομού Φωκίδας καθώς και όσοι νεαροί σκακιστές/σκακίστριες άλλων νομών επιθυμούν.

Σύστημα Αγώνων, Χρόνος Σκέψης: Ελβετικό 6 γύρων με διάρκεια κάθε γύρου 15 λεπτά.

Χωρισμός Ομίλων: Οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες θα αγωνιστούν σε έναν (1) μικτό όμιλο ανά τάξη (Νηπιαγωγείο, Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Στ΄ Τάξη Δημοτικού Σχολείου, Α΄, Β΄ και Γ΄ Τάξη Γυμνασίου και Λύκειο), σε έντεκα (11) ομίλους συνολικά, με ελβετικό σύστημα έξι (6) γύρων.

Δηλώσεις Συμμετοχής: Τα σχολεία θα πρέπει να αποστείλουν τις συμμετοχές των μαθητών τους στην Ένωση Σκακιστών Άμφισσας στο e-mail: i. lazogeorgou @ gmail. com μέχρι την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018. Σε κάθε περίπτωση όμως, ακόμη και αν έχουν δηλώσει νωρίτερα συμμετοχή, όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να επιβεβαιώσουν στη γραμματεία των αγώνων την παρουσία και τη συμμετοχή τους στους αγώνες μισή ώρα πριν την έναρξη του 1ου γύρου. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται επίσης δεκτές και στο χώρο των αγώνων μέχρι και 15’ πριν την έναρξη του 1ου γύρου. Όσοι προσέλθουν καθυστερημένα θα μπορούν να αγωνιστούν από το 2ο γύρο.

Κριτήρια ισοβαθμίας: Για το ελβετικό σύστημα θα ισχύσουν κατά σειρά τα πιο κάτω κριτήρια: α) Το αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων, αν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους, β) το κριτήριο Μπούχολτς cut 1 και γ) το κριτήριο Μπούχολτς cut 2.

Αν μετά την εφαρμογή των ως άνω κριτηρίων άρσης τυχόν ισοβαθμιών διατηρείται η ισοβαθμία κάποιων παικτών/παικτριών σε θέση βράβευσης τότε, εντός τριάντα (30) λεπτών της ώρας μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου γύρου, θα διεξαχθούν αγώνες μπαράζ μεταξύ των ισοβάθμων κατά τα ως άνω [σύστημα αγώνων, έναρξη επόμενων, μετά τον πρώτο (1ο ), γύρων, αρχική κατάταξη και κριτήρια άρσης τυχόν ισοβαθμιών] με χρόνο σκέψης τρία (3) λεπτά της ώρας για ολόκληρη την παρτίδα για κάθε παίκτη/ παίκτρια και επαύξηση δύο (2) δευτερολέπτων ανά κίνηση για κάθε παίκτη/ παίκτρια, σύμφωνα με τους κανόνες του Πολύ Γρήγορου Σκακιού (Blitz) της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκακιού (FIDE), όπως ισχύουν. Σε περίπτωση ύπαρξης από δύο (2) ως τεσσάρων (4) ισοβάθμων, αυτοί/ αυτές θα αγωνιστούν με σύστημα πουλ διπλών συναντήσεων.

Αν και μετά τους ως άνω αγώνες μπαράζ συνεχίζουν να υπάρχουν ισόβαθμοι, η τελική κατάταξή τους θα διαμορφωθεί κατόπιν δημόσιας κλήρωσης.

Οργανωτική Επιτροπή Αγώνων:
Θα οριστεί από τους διοργανωτές
Επικεφαλής Διαιτητής:
Κώστας Παπακωνσταντίνου

Πληροφορίες:
6932380187 ( Κων. Παπακωνσταντίνου ), 6937465325 (Ιωάννα Λαζογεώργου)