«Ο γάμος του Καραχμέτη» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, παράσταση σε σκηνοθεσία της Όλιας Λαζαρίδου, 22 Μαΐου 2018, 21.00, «Μεγάλο Καφενείο 1929», Άμφισσα

 Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Ο γάμος του Καραχμέτη

παράσταση σε σκηνοθεσία της Όλιας Λαζαρίδου

Τρίτη 22 Μαΐου 2018, 21.00
«Μεγάλο Καφενείο 1929», Άμφισσα

Μετά από 2 χρόνια εμπορικής και καλλιτεχνικής επιτυχίας στην Αθήνα και στο Θέατρο Από Μηχανής, το σημαντικό διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Ο Γάμος του Καραχμέτη» σε σκηνοθεσία της Όλιας Λαζαρίδου παρουσιάζεται την Τρίτη 22 Μαΐου στην Άμφισσα, στο Μεγάλο Καφενείο 1929.

Σύνοψη έργου

Η ιστορία του διηγήματος λαμβάνει χώρα στη Σκιάθο την εποχή της Τουρκοκρατίας. Ο Κουμπής ένας από τους προεστούς του χωριού και φίλος του Τούρκου ναυάρχου, μετά από δεκαπέντε έτη στείρου γάμου με τη Σεραϊνώ φλέγεται από την επιθυμία να αποκτήσει παιδιά. Το σχέδιό του είναι να απαγάγει τη γειτόνισσά του τη Λελούδω που είναι μόλις τριάντα ετών και να δωροδοκήσει ένα παπά ή να τον βιάσει με φοβέρα να τους στεφανώσει.

Το τέλος της ιστορίας αναδεικνύει τη Σεραϊνώ, τη γυναίκα του, σε Αγία ψυχή και την προβάλλει σαν παρήγορη μαρτυρία για τη δυνατότητα εξαγιασμού του βέβηλου κόσμου μας.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Όλια Λαζαρίδου
Σκηνικά – Κοστούμια: Όλια Λαζαρίδου, Δάφνη Ρόκκου

Παίζουν
Μαρία Δαμασιώτη
Νικόλαος – Γεώργιος Χαλδαιάκης

Τιμές εισιτηρίων
Γενική είσοδος: 12 ευρώ
Προπώληση: 10 ευρώ
Φοιτητικό και ανέργων: 8 ευρώ

Προπώληση στο Μεγάλο Καφενείο 1929, τηλ. 6948245729
Ώρα παράστασης: 21.00
Διάρκεια: 50 λεπτά