Μήνυμα του Δημήτρη Τζήμα (νεοκλεγμένος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Φωκίδας της Νέας Δημοκρατίας)

Μήνυμα του Δημήτρη Τζήμα

(νεοκλεγμένος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Φωκίδας της Νέας Δημοκρατίας)

Φίλες και φίλοι

Η διαδικασία των εσωκομματικών της 13ης Μαΐου  ήταν η πρώτη νίκη στον αγώνα μας για την πολιτική αλλαγή και την Δημοκρατία. Η Νέα Δημοκρατία έδωσε στη βάση της παράταξης το δικαίωμα να εκλέξει τους εκπροσώπους της σε όλη τη χώρα. Στις εκλογές αυτές με τιμήσατε με την ψήφο σας και με αναδείξατε πρόεδρο της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Φωκίδας και ευχαριστώ από καρδιάς για τη στήριξή σας. Δεν σας κρύβω πως ήδη νοιώθω το βάρος της ευθύνης στις πλάτες μου. Η νίκη μας όμως αυτή είναι η πρώτη σε μια σειρά από μάχες που πρέπει να δώσουμε και να κερδίσουμε για να πετύχουμε τον τελικό μας στόχο.

Πριν από οχτώ περίπου χρόνια, η χώρα μας εισήλθε σε μία ζοφερή περίοδο στην οποία όλοι μας χρειάστηκε να κάνουμε θυσίες. Ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού φτωχοποιήθηκε , οι νέοι είδανε τους γονείς  και τους παππούδες τους να χάνουν μεγάλο τμήμα των εισοδημάτων τους, εκείνοι με την σειρά τους είδαν τα παιδιά και τα εγγόνια τους να μεταναστεύουν για να μπορέσουν να έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν και να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Θυσίες που όμως ήταν αναγκαίες καθώς η χώρα είχε ουσιαστικά χρεωκοπήσει και οι σύμμαχοι και εταίροι μας, μας έσωσαν την τελευταία στιγμή επιβάλλοντας όμως σκληρά προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Η κατάσταση αυτή οδήγησε του πολίτες της χώρας, τρία χρόνια πριν να παραδώσουν την τύχη τους στην πιο επικίνδυνη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Η κυβέρνηση Σύριζα – ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν οδήγησε τη χώρα στον παράδεισο που υποσχέθηκε, αλλά την οδήγησε, εκ νέου στο γκρεμό με αποτέλεσμα την επιπλέον μείωση σε μισθούς και συντάξεις, τον κεφαλαιακό έλεγχο και τον αφελληνισμό των τραπεζών, νέο κύμα μετανάστευσης νέων Ελλήνων, κλείσιμο πολλών μικρομεσαίων Ελληνικών επιχειρήσεων και, για πρώτη φορά από το καταραμένο ’96, ευθεία αμφισβήτηση της εδαφικής μας ακεραιότητας από τις γείτονες χώρες.

Το διακύβευμα των ερχόμενων εκλογών είναι συντήρηση ή πρόοδος. Συντήρηση στην κατάσταση της ακραίας φτώχιας ή ανατροπή της με μια φιλελεύθερη οικονομική πολιτική, ανατροπή της με άνοιγμα των αγορών και νέες άμεσες επενδύσεις. Συντήρηση σε ένα καθεστώς συγκεντρωτισμού της κεντρικής εξουσίας ή πρόοδος προς ένα πλουραλιστικό μοντέλο φιλελεύθερης δημοκρατίας; Συντήρηση σε μια αδύναμη χώρα ή πρόοδος για μία Ελλάδα δυνατή, ισότιμη εταίρο στους διεθνείς οργανισμούς και ρυθμιστή της περιοχής της Μεσογείου;

Φίλες και φίλοι

Το δίλημμα των επόμενων εκλογών είναι Νέα Δημοκρατία ή όλοι οι άλλοι. Γιατί κάθε ψήφος προς όποιον άλλο είναι ψήφος προς τον συντηρητισμό της αριστεράς.

Αυτή τη μάχη πρέπει να την δώσουμε όλοι μαζί. Στις εκλογές της Κυριακής δεν υπήρξαν ηττημένοι. Νικητές ήταν μόνο η Νέα Δημοκρατία και η Φωκίδα. Τα τελευταία χρόνια πολλοί συμπατριώτες μας απογοητευμένοι γύρισαν την πλάτη στη παράταξη μας και αυτό να δείχνει να αλλάζει. Εγώ πρώτος δίνω το παράδειγμα και τα αφήνω όλα πίσω. Σας καλώ να κάνετε όλοι το ίδιο. Ο τόπος μας χρειάζεται όλους.

Ευχαριστώ τα στελέχη και τα μέλη τις Νέας Δημοκρατίας που στήριξαν με τις υπογραφές και τις ψήφους τους την υποψηφιότητά μου.  Ευχαριστώ τους φίλους που με συνόδευσαν στον προεκλογικό μου αγώνα. Συγχαίρω τα νεοεκλεγέντα μέλη των ΝΟΔΕ Φωκίδας, ΔΗΜΤΟ Δελφών και Δωρίδας. Επίσης συγχαίρω τις φίλες και τους φίλους υποψηφίους  που τελικώς δεν εξελέγησαν, για τον καλό αγώνα τους.

Ας δώσουμε λοιπόν τις επόμενες μάχες όλοι μαζί. Μαζί για την Ελλάδα, μαζί για την Φωκίδα, μαζί για την Νέα Δημοκρατία πάλι πρώτη στο Νομό μας, μαζί για μια αυτοδύναμη κυβέρνηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη Πρωθυπουργό. Γιατί αξίζουμε περισσότερα.

Σας ευχαριστώ

Δημήτρης Τζήμας
Πρόεδρος ΝΟΔΕ Φωκίδας