Περιφερειακός συνδυασμός «Η Στερεά σε νέα τροχιά»: Επίκαιρη ερώτηση για τη μεταφορά των μαθητών

Δελτίο Τύπου

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κουλούρης Γιώργος ενόψει της επόμενης συνεδρίασης στη Λαμία. Η ερώτηση αφορά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά τη τρέχουσα σχολική περίοδο στην διαδικασία μεταφοράς των μαθητών, και προτείνει τις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση των προβλημάτων. Ακολουθεί η ερώτηση:

Επερώτηση για τη μεταφορά των μαθητών

Προς: Περιφερειάρχη κ. Μπακογιάννη Κωνσταντίνο

κε Περιφερειάρχα,

Κατά την τρέχουσα σχολική περίοδο παρατηρήθηκαν προβλήματα στην διαδικασία μεταφοράς των μαθητών. Ένα από τα Προβλήματα που εντοπίστηκαν και συζητήθηκαν ήταν η καθυστέρηση στις αναθέσεις των σχολικών λεωφορείων ή ΤΑΞΙ, λόγω κυρίως της καθυστέρησης της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να στείλει εγκαίρως τις σχολικές μονάδες που δεν θα λειτουργήσουν, εγκαίρως, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από την Περιφέρεια για μειοδοτικούς διαγωνισμούς ώστε να καθοριστούν τα σχολικά δρομολόγια με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Επίσης παρατηρήθηκε ότι η μεταφορά των μαθητών της πρωτοβάθμιας, κυρίως των νηπιαγωγείων από το ΚΤΕΛ γινόταν σε αρκετές περιοχές (π.χ. νηπιαγωγείο Οξυλίθου) χωρίς τα προβλεπόμενα μέτρα, έλλειψη συνοδών, έλλειψη των προβλεπόμενων καθισμάτων ασφαλείας, αλλά και το σπουδαιότερο τα δρομολόγια γίνονται σε ώρες που δεν συμπίπτουν με τα ωράρια του νηπιαγωγείου με αποτέλεσμα τα νήπια να φθάνουν τουλάχιστον μισή ώρα πριν, ενώ σύμφωνα με την ΚΥΑ υποχρεούται το ΚΤΕΛ να προσαρμόζει τα δρομολόγια του σύμφωνα με το σχολικό πρόγραμμα.

Τέλος δεν υπήρχε  πρόβλεψη στην σύμβαση υποχρέωση του ΚΤΕΛ για τις μέρες που υπάρχει αργία αλλά τα παιδιά πρέπει να πάνε στο σχολείο, τα σχολικά λεωφορεία να μεταφέρουν τους μαθητές (π.χ. η παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2018 ήταν Κυριακή, τα σχολικά λεωφορεία δεν πήγαν  να μεταφέρουν τους μαθητές, εκφραστήκαν παράπονα από Μαντούδι αλλά και από άλλες περιοχές ) .

ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ:

  1. Ο Προσεκτικότερος έλεγχος των συμβάσεων με το ΚΤΕΛ.
  2. Να φροντίσουμε η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια σχολική επιθεώρηση κάθε Περιφερειακής Ενημερότητας να ενημερώσει έγκαιρα την περιφέρεια για τις σχολικές μονάδες που θα λειτουργήσουν την επόμενη σχολική χρονιά ώστε να μην παρουσιάζονται προβλήματα στην αρχή του σχολικού έτους

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΡΕΑ ΣΕ ΝΕΑ ΤΡΟΧΙΑ

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΛΑΜΙΑ, 30/3/2018

………………………..

Η Στερεά σε νέα Τροχιά
Κύπρου 87, 351 32 λΑΜΙΑ
τηλ. 22310 52077
neatroxia2014@gmail.com