Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας: «Μικρά βήματα» (του Μαρτίν Προβόστ), 16 Μαρτίου 2018, 21.00, Πολιτιστικό Κέντρο Ιτέας

Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας

Μικρά βήματα

του Μαρτίν Προβόστ

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018, 21.00
Πολιτιστικό Κέντρο Ιτέας

 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ
cineitea.blogspot.com

Παρασκευή 16/3 στις 9 μμ

«Μικρά βήματα» του Μαρτίν Προβόστ

Δύο μεγάλες κυρίες του γαλλικού κινηματογράφου συναντιούνται για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη: η Κατρίν Ντενέβ και η Κατρίν Φροτ πρωταγωνιστούν στη νέα ταινία του Μαρτίν Προβόστ («Το χάρισμα της Σεραφίν»)

Το τρέιλερ της ταινίας: www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=06Qii8P1c_0

Υπόθεση

Η Κλερ είναι μια χαρισματική μαία, με φυσικό ταλέντο και το πιο απαλό άγγιγμα. Βρίσκεται σε μια καμπή της ζωής της μιας και το μαιευτήριο που εργάζεται πρόκειται να κλείσει. Μια μέρα δέχεται ένα περίεργο τηλεφώνημα, μια φωνή από το παρελθόν. Η Μπεατρίς, η επιπόλαιη και πάντα υπερβολική ερωμένη του πατέρα της θέλει να βρεθούν, 30 χρόνια μετά το θάνατο του.

Αντίθετες με κάθε τρόπο, η συνεσταλμένη Κλερ και η απενοχοποιημένη Μπεατρίς θα μάθουν να δέχονται η μία την άλλη και θα επανορθώσουν για τα χαμένα χρόνια.

Είπαν για την ταινία

Θ. Γιαχουστίδης (movieltd.gr): Ο Προβόστ  παρουσιάζει το πορτρέτο δύο γυναικών που είναι εντελώς αντίθετες ως χαρακτήρες. Η Κλερ της Catherine Frot είναι μια μεσήλικη γυναίκα, μαραμένη. Συντηρητική, δεν πίνει, δεν καπνίζει, δεν τζογάρει, δεν πάει με άντρες (δεν έχει ερωτική ζωή δηλαδή), προσέχει το φαγητό της, τη σιλουέτα της, τη συμπεριφορά της. Το μόνο πράγμα που της δίνει χαρά είναι το γεγονός ότι βοηθάει γυναίκες να φέρνουν στον κόσμο τα παιδιά τους. Η επανεμφάνιση της Μπεατρίς την ταράζει.

Η Μπεατρίς της Catherine Deneuve είναι το ακριβώς αντίθετο της Κλερ. Έξω καρδιά, τσιγγάνα ψυχή, και πίνει και καπνίζει και τζογάρει και τρώει ό,τι πιο ανθυγιεινό και βεβαίως έχοντας φύγει από τη μέση ηλικία και οδεύοντας προς στην τρίτη, καθόλου δεν μετανιώνει για το γεγονός πως έζησε με πολλούς άντρες. Από τη στιγμή που οι δυο γυναίκες έρχονται κοντά, αλλάζουν η μία την άλλη.

Οι δύο σπουδαίες ηθοποιοί παίζουν εξαιρετικά και είναι απολαυστικό να τις βλέπεις μαζί στη μεγάλη οθόνη. Η ταινία βγάζει χιούμορ, συγκίνηση, συναίσθημα. Και υπάρχουν σκηνές υπέροχες, με κορυφαία εκείνη του φιλιού που δίνει η Μπεατρίς στον γιο της Κλερ όταν τον βλέπει καθώς οι δυο γυναίκες κοιτούν σλάιντς από τον άντρα που τις καθόρισε, τον πατέρα της Κλερ, ο οποίος είναι ίδιος με τον εγγονό του.