Υπογράφηκε η σύμβαση εκμίσθωσης του Χανιού της Γραβιάς

Υπογράφηκε η σύμβαση εκμίσθωσης του Χανιού της Γραβιάς

Δελτίο Τύπου

Θέμα: «Υπογράφτηκε η σύμβαση εκμίσθωσης για το Χάνι της Γραβιάς»

 Υπογράφτηκε από τον αντιδήμαρχο Δ.Ε. Γραβιάς κ. Γιάννη Γεωργίου η μισθωτική σύμβαση για τη λειτουργία του Χανίου της Γραβιάς ως μουσειακός χώρος.

Προκειμένου να καταλήξουμε με επιτυχία στον επιθυμητό από όλους σκοπό απαιτήθηκε μια πολυσύνθετη προσπάθεια δυο ετών, που εκκίνησε με μια απολύτως διαφανή και ανοιχτή διαδικασία, η οποία έγινε γνωστή διά του Τύπου σε κάθε πιθανό ενδιαφερόμενο και με την οποία δόθηκε μεγάλο χρονικό διάστημα προετοιμασίας σε όλους, ενώ στην πορεία χρειάστηκε να αντιμετωπίσουμε πλήθος γραφειοκρατικών και νομικών προσκομμάτων, που μας τέθηκαν.

Το Χάνι της Γραβιάς επανεκκινεί πλέον δυναμικά τη λειτουργία του αποκλειστικά ως μουσειακός – εκθεσιακός χώρος, με μια σύμβαση που διασφαλίζει πλήρως τα συμφέροντα του Δήμου και το σκοπό κατασκευής του.

Το Χάνι της Γραβιάς αποτελεί εμβληματικό μουσειακό χώρο του Δήμου Δελφών και εντάσσεται πλήρως στη στρατηγική ανάδειξης της επαναστατικής ιστορίας της περιοχής μας (οι δρόμοι του 21). Σύντομα (εντός του 2018) με την πλήρη λειτουργία του Δικτύου Δελφών (σύμπραξη του Δήμου μας με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Δωρίδας, για θέμα Πολιτισμού και Τουρισμού), αλλά και την ολοκλήρωση της μουσειακής υποδομής και την εγκαινίαση της οικίας Πανουργιά, ο Δήμος μας θα πραγματοποιήσει ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα από τα πολλά που έχουμε ήδη διανύσει προς την κατεύθυνση αυτή.

Γραφείο Τύπου Δήμου Δελφών