Δράση της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας Φωκίδας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Λογοθεραπείας, 6 Μαρτίου 2018, 11.10 – 13.00 Πλατεία Ησαΐα, Άμφισσα

Δράση της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας Φωκίδας
με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Λογοθεραπείας

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018, 11.10 – 13.00
Πλατεία Ησαΐα, Άμφισσα

Δελτίο Τύπου

Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

για την Επαυξητική & Εναλλακτική Επικοινωνία

Η επικοινωνία είναι τα πάντα: Η Λογοθεραπεία είναι το κλειδί.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Λογοθεραπείας την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018, λογοθεραπευτές του Κέντρου Ημέρας για παιδιά, εφήβους και ενήλικες της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας του νομού Φωκίδας θα βρίσκονται από τις 11:00 έως τις 13:00, στην πλατεία Ησαΐα της Άμφισσας με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα που αφορούν το λόγο και ειδικότερα τους επαυξητικούς και εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας. Δεν είναι μόνο οι λέξεις αλλά και κάτι παραπάνω, η φωνή. Επίσης, θα γίνει ενημέρωση σχετικά με τις υπάρχουσες δομές και υπηρεσίες, τη θεραπευτική προσέγγιση και τις ομάδες στήριξης στο νομό Φωκίδας.

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Λογοθεραπείας σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. από τη Μόνιμη Επιτροπή Λογοπεδικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (CPLOL) με στόχο την υπενθύμιση των αναγκών και των δικαιωμάτων των ατόμων που αντιμετωπίζουν δυσκολία στην επικοινωνία, καθώς και την ανάδειξη του έργου των επιστημόνων του κλάδου της λογοθεραπείας.

Η δράση υποστηρίζεται από την Δημοτική Ενότητα και Τοπική Κοινότητα Άμφισσας.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε: 2265022600 και 2265023222 ή στείλτε emaildiktyo.akeso@gmail.com

Πληροφορίες για την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας δείτε εδώ