Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας: «Η Δουλειά της» (του Νίκου Λαμπότ, 2019), 6 Μαρτίου 2020, 21.00, Πολιτιστικό Κέντρο Ιτέας

Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας

Η Δουλειά της

του Νίκου Λαμπότ, 2019

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020, 21.00
Πολιτιστικό Κέντρο Ιτέας

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ
cineitea.blogspot.com

Παρασκευή 6/3/2020 στις 9 μμ

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας

Η ελληνική ταινία «Η δουλειά της» (2019) του Νίκου Labot

Πρωταγωνιστεί η βραβευμένη Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου

Το trailer της ταινίας https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=7k2wBczGZd4&feature=emb_logo

Βραβεία:
Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (βραβείο γυναικείας ερμηνείας)
Διεθνές Φεστιβάλ Βαρσοβίας (βραβείο Διεθνούς Ένωσης Κριτικών)
Διεθνές Φεστιβάλ Τορόντο

ΥΠΟΘΕΣΗ

Η ταινία διηγείται με ειλικρινή και συγκινητικό τρόπο την ιστορία της Παναγιώτας, μιας σαραντάχρονης, σχεδόν αναλφάβητης νοικοκυράς και μητέρας δυο παιδιών, που θα χρειαστεί να αναζητήσει για πρώτη φορά δουλειά, όταν ο άντρας της χάσει τη δική του. Μη έχοντας πολλά προσόντα, θα προσληφθεί για λογαριασμό μιας ιδιωτικής εταιρείας καθαρισμού σ’ ένα νέο πολυκατάστημα. Εκεί, παρά τις συνθήκες εκμετάλλευσης και εργασιακής απαξίωσης, θα βιώσει μια πρωτόγνωρη αίσθηση οικονομικής και συναισθηματικής ανεξαρτησίας που θα την βοηθήσει να σταθεί για πρώτη φορά στα πόδια της.

Εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα, η ταινία του Νίκου Λαμπό «Η Δουλειά της» είναι ένας φόρος τιμής σε όλους εκείνους τους ανθρώπους που συνεχίζουν να προχωρούν ακόμα κι όταν όλα γύρω τους καταρρέουν. Η Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου δίνει μια ακόμη σπουδαία ερμηνεία, ανεπιτήδευτη, οικεία και βαθιά ουσιαστική.

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

Jordan Mintzer (The Hollywood Reporter): «Βοηθούμενη από την συγκινητική ερμηνεία της Τριανταφυλλίδου και σκηνοθετημένη με απλό, ρεαλιστικό τρόπο που σε στιγμές φέρνει στο μυαλό τους αδερφούς Νταρντέν, η ταινία είναι μία εύστοχη μελέτη πάνω στη χειραφέτηση μιας γυναίκας.»

Άντα Δαλιάκα (ΕΘΝΟΣ): «Με απλά μέσα, σφιχτοδεμένη αφήγηση, δημιουργική αξιοποίηση των φυσικών χώρων έχουμε την πιο επίκαιρη και ρεαλιστική ελληνική ταινία της σεζόν.»

Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος (LiFO): «Χωρίς κορόνες και μελό, εξάρσεις και υστερίες, η Παναγιώτα της Μαρίσσας Τριανταφυλλίδου είναι ο γυναικείος ρόλος της χρονιάς, ερμηνευμένος με κρυφή δύναμη και βαριά ευθύνη που η εξαιρετική ηθοποιός φέρει με αξιοπρέπεια και ευγένεια.»

Αιμίλιος Χαρμπής (Καθημερινή): «Η Ελληνίδα ηθοποιός, που απέσπασε και το σχετικό βραβείο στη Θεσσαλονίκη, καταφέρνει να διαπεράσει την οθόνη βάζοντάς μας στη συναισθηματική κατάσταση μιας γυναίκας που δεν συναντάς εύκολα πια. Και συνήθως το κάνει χωρίς να χρειαστεί να αρθρώσει λέξη.»