Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας: «Κορίτσια κάποιας ηλικίας» (της Ζάρα Χέις, 2019), 8 και 10 Ιουλίου 2020, 21.15, Μαρίνα Ιτέας

Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας

Κορίτσια κάποιας ηλικίας

της Ζάρα Χέις, 2019

Τετάρτη 8 και Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020, 21.15
Μαρίνα Ιτέας

 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ
cineitea.blogspot.com

Τετάρτη 8/7 και Παρασκευή 10/7 στις 9.15 μμ

«ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΠΟΙΑΣ ΗΛΙΚΙΑΣ» (2019) της Ζάρα Χέις

Με την Νταϊάν Κίτον (βραβευμένη με ΟΣΚΑΡ) και την Τζάκι Γουίβερ (υποψήφια για ΟΣΚΑΡ)

Κεφάτη, «καλοκαιρινή» ταινία, με έξυπνους διαλόγους, εμπνευσμένη από αληθινή ιστορία. Η Νταϊάν Κίτον και η Τζάκι Γουίβερ αποδεικνύουν ότι δεν είναι ποτέ πολύ αργά για μια καινούργια αρχή.

Το trailer της ταινίας: https://www.youtube.com/watch?v=7sycNqeMpLY

ΥΠΟΘΕΣΗ

 Η Μάρθα (Νταϊάν Κίτον) εγκαταλείπει τη Νέα Υόρκη για να ζήσει σε μια κοινότητα ευγηρίας στην Τζόρτζια. Εκεί πιάνει διστακτικά φιλίες με την ατίθαση και γλεντζού γειτόνισσά της, την Σέριλ, η οποία την πείθει να ασχοληθεί με το cheerleading, το εφηβικό της όνειρο που η Μάρθα είχε κάποτε παρατήσει για να φροντίσει την άρρωστη μητέρα της. Σύντομα, οι δυο γυναίκες ξεκινούν τη δημιουργία μιας ομάδας μαζορετών, καθώς και άλλες κυρίες της κοινότητας σπεύδουν ενθουσιωδώς για συμμετοχή στη νέα δραστηριότητα. Με τη θέληση και την επιμονή τους, αποδεικνύουν ότι δεν είναι ποτέ πολύ αργά για καινούργιες αρχές!

Ανάλαφρη ταινία με χιούμορ που αξιοποιεί με επιτυχία αγαπημένες πρωταγωνίστριες του Χόλυγουντ κάποιας ηλικίας.

Η Νταϊάν Κίτον και η Τζάκι Γουίβερ χωρίς να υπερβάλλουν, με χιούμορ αλλά και με σεβασμό στην τρίτη ηλικία, κάτω από τις οδηγίες της Ζάρα Χέις δίνουν χρώμα στην «υπόλοιπη ζωή τους» (όπως λένε και οι ίδιες).