Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας: «Τα πρόβατα δεν χάνουν το τρένο» (του Αλβάρο Φερνάντεθ Αρμέρο), 17 Νοεμβρίου 2017, 21.00, Πολιτιστικό Κέντρο Ιτέας

Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας

Τα πρόβατα δεν χάνουν το τρένο

του Αλβάρο Φερνάντεθ Αρμέρο

17 Νοεμβρίου 2017, Παρασκευή, 21.00
Πολιτιστικό Κέντρο Ιτέας

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ
cineitea.blogspot.com

Παρασκευή 17/11/2017, στις 9 μμ

Η ισπανική ταινία

«Τα πρόβατα δεν χάνουν το τρένο»

του Αλβάρο Φερνάντεθ Αρμέρο

Μια διασκεδαστική ταινία με απολαυστικές οικογενειακές ιστορίες.

Πρωταγωνιστεί η Ίνμα Κουέστα, την είχαμε θαυμάσει στο ρόλο της «νύφης» στην ταινία «Ματωμένος Γάμος» του Λόρκα. Εδώ παίζει ένα σύγχρονο ρόλο. Επίσης ο Ραούλ Αρεβάλο (Το Μικρό Νησί).

Το trailer της ταινίας: https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=UVE87aTv6_s

ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο Αλμπέρτο και η Λουίσα υποχρεώθηκαν να μετακομίσουν στην επαρχία, αλλά η ειδυλλιακή αγροτική ζωή αρχίζει γρήγορα να δείχνει την λιγότερο ευχάριστη πλευρά της. Επί πλέον, το ζευγάρι δεν περνά και τις καλύτερες στιγμές του.  Την ίδια ώρα, ο 45άρης αδελφός του Αλμπέρτο βιώνει την εμπειρία του διαζυγίου και έχει σχέση με μία 25χρονη. Αλλά και η Σάρα, η αδελφή της Λουίσα έχει τα δικά της προβλήματα (με τους άνδρες κυρίως). Όταν γνωρίζει τον Πάκο είναι πεπεισμένη ότι εκείνος θέλει να την παντρευτεί.

Μια κωμωδία με όμορφους διαλόγους, με πολύ καλό ρυθμό, εξαιρετικές ερμηνείες, χαρούμενη αλλά και με στιγμές θλιβερές, πατάει επάνω στις ανθρώπινες αδυναμίες, δεν τις κρύβει, χωρίς να εκθέτει τους χαρακτήρες.

Η προβολή γίνεται σε συνεργασία με την Ισπανική πρεσβεία και το Ινστιτούτο Θερβάντες.