Στο Γαλαξείδι, σε λόφο έξω από τον οικισμό, βρίσκεται το κέντρο “Ο Μίτος της Αριάδνης”.

Σε ένα κτήμα είκοσι στρεμμάτων, με ελιές, αμυγδαλιές και αυτοφυή λουλούδια, υπάρχουν: ένα κεντρικό κτήριο, με χώρο για εργαστήρια – σεμινάρια – ομάδες, αλλά και για ατομική μελέτη ή περισυλλογή, ένας ανοιχτός – σκεπαστός χώρος εργαστηρίων και πέντε δίκλινοι ξενώνες -που μπορούν να γίνουν τρίκλινοι- για τη διαμονή των επισκεπτών μας. Για μεγαλύτερες ομάδες επισκεπτών υπάρχει η δυνατότητα διαμονής σε κοντινούς ξενώνες. Ακόμη, υπάρχει η δυνατότητα για διαμονή σε σκηνές, σε κατάλληλους γι’ αυτό χώρους του κτήματος.

‘Ολα τα οικήματα, κτισμένα με ευαισθησία και προσοχή, εναρμονίζονται στο φυσικό περιβάλλον και προσφέρουν ανεμπόδιστη θέα σε βουνά και θάλασσα.

Ο τόπος προσφέρεται για ήρεμη διαμονή, δημιουργικές εξορμήσεις, αλλά και δραστηριότητες πολιτισμού.

Το Κέντρο “Ο Μίτος της Αριάδνης” διαθέτει και προσφέρει:

* Κλειστή αίθουσα σεμιναρίων – εργαστηρίων, για 12 – 30 συμμετέχοντες (ανάλογα με το είδος του σεμιναρίου – εργαστηρίου).

* Ανοιχτό – σκεπαστό χώρο σεμιναρίων – εργαστηρίων, για 25 – 50 συμμετέχοντες (ανάλογα με το είδος του σεμιναρίου – εργαστηρίου).

* Ελληνική και γερμανική βιβλιοθήκη – αναγνωστήριο

* Ηλεκτρονικό υπολογιστή και ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο.

* Πέντε ξενώνες. Κάθε ξενώνας διαθέτει δύο κρεβάτια, με δυνατότητα τοποθέτησης τρίτου, καλοριφέρ για τον χειμώνα και ανεμιστήρα για τον χειμώνα, σίδερο και σιδερώστρα. Οι τέσσερις ξενώνες διαθέτουν τζάκι, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και αυτόνομη αυλή – κήπο.

* Κεντρική κουζίνα και τραπεζαρία.

* Πλυντήριο ρούχων.