Ο “Μίτος της Αριάδνης” βρίσκεται στο Γαλαξείδι, στη Φωκίδα, 30 χλμ από τους Δελφούς, 200 χλμ από την Αθήνα.

Σε ένα κτήμα είκοσι στρεμμάτων, με ελιές, αμυγδαλιές και αυτοφυή λουλούδια, υπάρχουν: ένα κεντρικό κτήριο, με χώρο για εργαστήρια – σεμινάρια – ομάδες, αλλά και για ατομική μελέτη ή περισυλλογή, ένας ανοιχτός – σκεπαστός χώρος εργαστηρίων και πέντε δίκλινοι ξενώνες (που μπορούν να γίνουν τρίκλινοι), με πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, θέρμανση, τζάκι και αυτόνομη αυλή – κήπο για τη διαμονή των επισκεπτών μας. Για μεγαλύτερες ομάδες επισκεπτών υπάρχει δυνατότητα διαμονής σε κοντινούς ξενώνες. Ακόμη, υπάρχει η δυνατότητα για διαμονή σε σκηνές, σε κατάλληλους γι’ αυτό χώρους του κτήματος.

Διαβάστε περισσότερα

‘Οταν ο Θησέας μπήκε στον Λαβύρινθο της Κρήτης για να σκοτώσει τον Μινώταυρο, η Αριάδνη του έδωσε ένα κουβάρι νήμα για να το ξετυλίγει προκειμένου να ξαναβρεί την έξοδο. Αυτός ήταν ο “μίτος της Αριάδνης”. Αυτός είναι ο μίτος τον οποίο εμείς αναζητούμε προκειμένου να ανακαλύψουμε την διαδρομή μας μέσα στους δικούς μας λαβυρίνθους, για να βγούμε από τους δαιδάλους της ακατανοησίας και της άγνοιας που κουβαλάμε μέσα μας.

Στόχος και καταστατικός σκοπός του Κέντρου “Ο Μίτος της Αριάδνης” είναι να ενθαρρύνει όλες τις έρευνες και τις διεργασίες που αναλαμβάνει κάθε άνθρωπος, αυτόνομα και ανεξάρτητα από οποιαδήποτε δογματική αρχή, για την εσωτερική και πνευματική ανάπτυξή του. Προκειμένου να επιτύχει τον στόχο του, το Κέντρο δημιούργησε στο Γαλαξείδι -και θέτει στην διάθεση μεμονομέμων αναζητητών και ομάδων- ένα χώρο συνάντησης, εργασίας και περισυλλογής.